Кой не обича конспирациите? Всеки от нас е привлечен от мисълта да узнае нещо, което властите или звездите се опитват да скрият, да бъде част от тайна общност на посветени личности, които не могат да бъдат заблудени. В твърденията на някои конспиратори има много логика, а други вярват, че Земята е плоска... Е, днес няма да ви занимаваме с вторите, но искаме да ви представим 17 конспиративни теории, които звучат почти толкова налудничаво.

1. Тейлър Суифт е гадже с модела Карли Клос

Начинът, по който двете се гледат, очевидно издава тяхната страстна любов, а не дълбоко приятелство. Всяко гадже от мъжки пол е било за прикритие и поне три от последните песни на Тейлър Суифт са за връзката им. Има цял сайт, посветен на любовните им отношения, в който има много снимков материал.

2. Бионсе е по-възрастна, отколкото твърди, и Соланж може да ѝ е дъщеря

Първата част на конспиративната теория не звучи толкова странно, макар че това означава, че Бионсе от много дълго време лъже за възрастта си. Този слух се зароди преди няколко години и беше възроден от бащата на Бионсе, който в едно интервю казва, че Бионсе, Пинк и Ъшър са на една възраст. В този момент Бионсе е на 34, а Пинк – на 36, Ъшър – на 37. Може би бащата на Бионсе се е объркал? От друга страна, певицата Габриел Юниън твърди, че с Бионсе са приятелки, откакто двете били тийнейджърки. Само че по официални данни двете имат разлика от 8 години.

Дотук конспирацията звучи правдоподобно, но някои хора отиват толкова далеч, че обявиха сестрата на Бионсе за нейната дъщеря. Според тях Бионсе прикрива истинската си възраст именно за да прикрие факта, че всъщност е майка на сестра си... За да е истина тази теория, Бионсе трябва да е родила Соланж на около 10-годишна възраст...

3. Джордж Буш е наел Бритни Спиърс, за да разсейва обществото всеки път, когато сгафи

Според тази теория всяко шокиращо нещо от биографията на Бритни е извършено с цел да се прикрият гафовете на президента Джордж Буш. След 11 септември Бритни дава интервю пред CNN, в което твърди, че подкрепя президента и неговите действия. Това интервю е в основата на теорията.

4. Близначката на Линдзи Лоън в „Капан за родители“ е нейната истинска близначка, която е починала

Не, екипът не е използвал компютърна обработка! Линдзи Лоън е имала истинска близначка, която участва във филма, но момиченцето е загинало в автомобилна катастрофа преди премиерата на филма. Продуцентите от „Дисни“ не са искали да се разчува, защото все пак това е един весел и семеен филм. По-късно Линдзи има много проблеми с алкохола и наркотиците заради загубата на сестра си... Мислим си, че някой е прекалил с гледането на филми!

5. Кортни Лав е убила Кърт Кобейн

Според тази теория Кърт се е канел да напусне Кортни, затова тя го е убила своевременно, за да му вземе парите. Бивш детектив от Лос Анджелис е направил собствено разследване по случая, което води до направата на документалния филм Soaked In Bleach. Все пак тази теория не звучи толкова невероятно, колкото някои други, които споменахме.

6. Британи Мърфи и съпругът ѝ са били убити от правителството

Според официалните данни от аутопсията и двамата са починали от пневмония и анемия, но в разстояние от 5 месеца. Бащата на актрисата твърди, че е занесъл косъм от косата на дъщеря си в частна лаборатория, където откриват тежки метали в организма на Британи, и тъй като актрисата се е притеснявала, че я следят, преди да умре, баща ѝ подозира, че е отровена от правителството.

7. Пол Маккартни умира през 1966 г. и е заменен от двойник

Поддръжниците на тази теория вярват, че истинският Пол Маккартни е загинал в автомобилна катастрофа преди половин век и след това е заменен от двойник. Според феновете на тази конспирация за подмяната има много намеци в песните на „Бийтълс“ и в обложките на албумите им.

Например на обложката на албума Abbey Road Пол е бос, докато другите са обути! След такова доказателство сме напълно убедени в тази теория! Освен това конспираторите смятат, че в края на песента Strawberry Fields Forever Джон Ленън пее I buried Paul! (Аз зарових Пол!). Официалната версия на Ленън била, че пее cranberry sauce (сос от червени боровинки).

8. Аврил Лавин е починала през 2003 г. и е заменена с нейна двойничка

Този мит се роди през 2015 г., когато една бразилска страница, посветена на певицата, публикува твърдението, че Лавин е починала през 2003 г. и след това е заменена от двойничката ѝ Мелиса Вандела. Тази хипотеза стъпва върху твърдението, че много от бенките на Аврил са изчезнали, освен това се забелязват разлики във външния ѝ вид. Всички тези твърдения лесно могат да бъдат оборени, но легендата за двойничката все още е жива.

9. Режисьорът на „Стаята“ – Томи Уайзоу, е Д.Б. Купър

Д.Б. Купър е името, с което е известен един от най-мистериозните престъпници в американската история. През 1971 г. Купър отвлича самолет и неговия екипаж и заплашва, че ще взриви машината, ако нейният собственик – компанията „Нортуест Ориент“, не му даде откуп от 200 000 долара. Самолетът се приземява, Купър получава 200 хил. долара и четири парашута и отново нарежда на пилота да вдигне самолета във въздуха. След това скача с парашут по средата на полета, докато парите са вързани за тялото му. Никой не го вижда повече – нито жив, нито мъртъв. Ако е оцелял, това е едно от най-гениалните престъпления, извършвани някога, ако е загинал – си е било чиста лудост. Факт е обаче, че и до ден-днешен не може да се установи кой точно е бил Д.Б. Купър. Според теорията странният акцент на Купър се връзва с фалшивия европейски акцент на Томи Уайзоу, освен това режисьорът е много потаен за миналото си. Разбира се, възрастта на Уайзоу не се връзва много с историята, освен ако не е извършил обира, когато е бил на 16.

10. Певицата Лорд е на поне 45 години

Необичайният външен вид на новозеландската певица Lorde (с истинско име Ела Мария Лани Йелич-O'Конър) породи много слухове и догадки за „истинската“ ѝ възраст. Някои започнаха да твърдят, че младата певица е на поне 40-45 години, въпреки че тя е само на 17, когато излиза дебютният ѝ албум. Този факт е потвърден и от акта ѝ за раждане, на който ясно пише, че Лорд е родена на 7 ноември 1996 г. За съжаление, дори този документ не е достатъчно убедителен за някои хора... все пак всеки документ може да бъде подправен.

11. Киану Рийвс е безсмъртен

Всички можем да се съгласим, че Киану остарява като хубаво вино, но дали пък... въобще остарява? Може би Киану е открил изворът на младостта или пък е на тази планета от няколко века, сменяйки самоличността си от време на време. Има цял сайт посветен на тази теория.

12. Семейство Кенеди убива Мерилин Монро, за да ѝ запуши устата

Семейството не е искало да очерня репутацията си, затова са ликвидирали актрисата, преди да разкрие детайли за връзката си с Джон Ф. Кенеди, или поне така твърди тази теория. 20 години след смъртта на Монро нейната прислужница твърди, че в нощта, в която актрисата умира, в дома ѝ идва Робърт Кенеди и между двамата избухва голям скандал. Въпреки това тази теория е напълно отхвърлена... и все пак, нима правителството ще си признае?

13. Кейти Пери е убитата Джонбенет Рамзи

Сред феновете на поп изпълнителката съществува теория, че Кейти Пери всъщност не е Кейти Пери. И не, те нямат предвид това, че Кейти Пери всъщност се казва Катрин Хъдсън (певицата си сменя името, за да избегне объркванията с актрисата Кейт Хъдсън). Феновете на Кейти вярват, че истинското ѝ име е Джонбенет Рамзи – малката кралица на красотата.

Джонбенет Рамзи е убита през 1996 г., когато е само на 6 години. Убийството ѝ е повече от мистериозно, защото първо е обявена за изчезнала, а малко по-късно е намерена мъртва в мазето на собствения си дом. И до днес убиецът не е заловен, макар че много от доказателствата сочат, че извършителят е някой от семейството.

А защо Кейти Пери е Джонбенет? Защото очевидно между двете има прилика. Няма значение, че Кейти е вече на 6 годинки, когато Джонбенет е родена.

14. Джъстин Бийбър е извънземен гущер

През 2017 г. австралийски уебсайт публикува статия, в която се твърди, че фенове на Бийбър са го видели да променя формата си и да се превръща в гущер, или рептил – извънземната раса, която управлява земята. Феновете твърдят, че бодигардът му ги забелязал и се разкрещял, затова не са успели да го снимат... Звучи супер правдоподобно!

15. Стивън Кинг е убил Джон Ленън

Всъщност няма свидетели на убийството на Ленън, но според феновете на тази теория Ричард Никсън и Роналд Рейгън тайно общували с писателя чрез няколко списания и му нареждат да убие Ленън...

16. Лейди Гага убива своя приятелка и открадва самоличността ѝ

Стефани Германота (която в момента е Лейди Гага) била танцьорка на концертите на изгряващата звезда Лина Моргана, но започнала да завижда на таланта ѝ и един ден (или една нощ? Кой знае...) бутнала Лина от някакъв покрив. Стефани откраднала самоличността на талантливата Лина и станала известна като Лейди Гага.

17. Тейлър Суифт всъщност е клонинг на известна сатанистка

Теорията се базира единствено на визуалната прилика между двете дами и на това, че и двете са певици. За да подкрепят тази теория, някои хора посочват сатанинските символи, които могат да се намерят в клиповете на Тейлър Суифт... Значи сатанистката Тейлър, която е клонинг, е лесбийка и има тайна връзка със своя приятелка. Боже, Тейлър не може да се оплаче, че животът ѝ е скучен!