Около известните личности витаят толкова много слухове, че понякога е трудно да отсееш истината. Едни от най-нелепите, но интригуващи слухове си остават конспирациите, в които звездите инсценират собствената си смърт, защото им е писнало от славата.

Вече сме ви говорили за звездни митове, в които мнозина вярват, колкото и да са странни, и днес ви представяме още няколко такива теории.

Майкъл Джексън

Умира на 25 юни 2009 г. заради свръхдоза с „Пропофол“.

Феновете на тази теория вярват, че Майкъл е инсценирал смъртта си, за да се отърве от натрупаните дългове и да живее живота си на спокойствие.

Всяка година се появява ново „доказателство“, което да потвърди тази теория. Например миналата година дъщерята на певеца – Парис, публикува свое селфи, в което конспираторите веднага откриха лика на Майкъл. Горната снимка на Серхио Кортес също разбуни духовете.

Друго доказателство е тази снимка, заснета в Швейцария, на която очевидно е Майкъл Джексън. Убедихме ли ви?

Елвис Пресли

Умира на 16 август 1977 г. заради свръхдоза.

Теорията, че Елвис е жив, сигурно е една от най-популярните конспиративни теории. И наистина Елвис вечно ще живее в сърцата ни, но за много хора това не е достатъчно. Те вярват, че Елвис е инсценирал собствената си смърт, защото му е писнало от славата.

Едно от основните доказателства е, че един ден след смъртта на Елвис някой си с името Джон Бъроус си купува еднопосочен билет за Буенос Айрес. Според слуховете Бъроус е изглеждал и е говорил точно като Елвис (този Елвис изобщо не се е постарал да прикрие бягството си, поне една перука да си беше сложил!). Освен това Елвис често е използвал името Джон Бъроус при регистрацията си в различни хотели, когато е искал да остане анонимен.

Други доказателства са: няма снимки на трупа на певеца и сбърканото презиме върху надгробния му камък. Там е написано Aron, вместо Aaron.

Освен това точно след смъртта на Елвис се появява Джими Елис – Орион, който изнася няколко концерта. Той приличал на Елвис по телосложение и имал същия меден глас. Джими Елис винаги се появявал с маска и това е основната причина хората да го мислят за истинския Елвис. Според нас е бил умел имитатор, който е използвал момента, за да придобие малко пари и слава, но пък ние не сме експерти по конспиративните теории.

Принцеса Даяна

Умира на 31 август 1997 г. в автомобилна катастрофа.

Много хора смятат, че принцеса Даяна наистина е катастрофирала, но не е починала – раните ѝ не са били фатални и тя е била спасена.

Вместо принцеса Даяна, друга жена е била погребана, а оцелялата принцеса се е пренесла да живее в САЩ, където и до момента живее простичък живот и от време на време се чува и вижда със синовете си. Тази теория се подкрепя от факта, че няма снимки на трупа на Даяна и принцесата е била погребана в затворен ковчег.

Разбира се, има и множество теории, че Даяна все пак е загинала, а катастрофата е била поръчана от самата кралица, която никак не харесвала снаха си.

Кърт Кобейн

Умира на 5 април 1994 г.

Според официалната версия във фаталната нощ Кърт Кобейн си инжектира смъртоносна доза хероин, която е три пъти по-голяма от средната свръхдоза. След това е взел пушката си и се е застрелял в главата.

Според много хора това е просто невъзможно, защото след такава доза смъртта настъпва изключително бързо, така че Кърт Кобейн не би могъл да се застреля. Най-популярната версия е, че неговата половинка – Кортни Лав, го е убила.

Има обаче хора, които вярват, че Кърт си е жив и здрав. През 2016 г. Daily Mail публикува статия в провокативно заглавие, в което се твърди, че Кърт Кобейн може би е жив. В самата статия е дадено и видео „доказателство“:

В него се вижда как певецът от Перу Рамиро Саведра изпълнява песен на „Нирвана“. Момчето наистина прилича малко на Кърт по външност и умело наподобява гласа му, но никой разумен човек не би решил, че това е самият Кобейн. Ако трябва да избираме, сме по-скоро за теорията с убийството.

Тупак Шакур

Умира на 13 септември 1996 г. в спешното отделение, след вътрешен кръвоизлив от множество огнестрелни рани.

Според конспираторите Тупак е все още жив и живее в Куба, където се преселват част от роднините му през 80-те години.

Теорията се основава на факта, че убиецът на Тупак още не е разкрит, а  белият кадилак, от който е певецът е застрелян, изчезва безследно. Освен това след смъртта на рапъра са издадени 7 нови албума с нови песни, т.е. повече албуми отколкото е издал приживе.

Мерилин Монро

Умира на 5 август 1962 г. от предозиране с барбитурати. Официалната версия за смъртта ѝ е самоубийство.

По това време Мерилин страдала от психично разстройство и силно разчитала на множество медикаменти.

Според хората, които смятат, че Мерилин е още жива, снимките на актрисата, направени след смъртта ѝ, са доста подозрителни. Освен това в стомаха ѝ не били открити таблетки, само кафе, твърдят конспираторите. Според тях хронично болна актриса, която приличала на Монро, е умъртвена със смъртоносна доза лекарства и след това е пренесена в апартамента на Мерилин.

Истинската знаменитост била отвлечена от хората на Кенеди, била приспана със силни медикаменти и била изпратена в Швейцария, където се лекувала в уединена и малка болница. Там тя среща д-р Лаубе – вдовец с трима синове, и много скоро двамата се женят и се установяват за постоянно в Швейцария. През 70-те години съпругът ѝ умира, но Мерилин е още жива, в добро здраве е и се радва на внуците от трите момчета. Доста подробна теория... Според други семейство Кенеди е убило актрисата, но кой знае.

Пол Уокър

Умира на 30 ноември 2013 г. в автомобилна катастрофа.

Очевидци твърдят, че регистрационният номер на катастрофиралата кола не е същият като този, който се вижда върху колата преди катастрофата. Много фенове са учудени от факта, че полицаите не са отцепили района и са позволили на хората да снимат мястото на катастрофата. Въпреки това на нито една снимка не се вижда труп.

Според някои конспиратори дори цветът на колата е различен, ето защо те вярват, че Пол Уокър е жив и в момента живее на някои тропически остров.