Хората са предназначени да бъдат с други хора. Това е една от особено прекрасните характеристики на това да сте човек. Когато обичаме, растем, процъфтяваме, падаме, учим се.

Връзките могат да разкрият най-доброто или най-лошото. Понякога ще направят и двете преди закуска. Най-добрите хора, с които трябва да бъдем, са тези, които ни вдъхновяват да изследваме начина, по който сме с хората и света, по начин, който е достатъчно безопасен за притежание, експериментиране и промяна, ако искаме.

Да бъдете с някого, който е чудесен във връзките, може да се усеща малко като магия и много като дом. Добрата новина е, че всеки може да научи уроците, които те са научили, и също да бъде чудесен във връзките. Ето 17 добри тайни за брака от двойки, които са много доволни от връзките си:

1. Оставят се да бъдат уязвими

Те знаят как да живеят и обичат с отворено сърце. Когато ви допуснат наблизо, е красиво и интимността и доверието текат свободно. Да бъдете близо до такъв човек е пристрастяващо. Те са в състояние да притежават всичките си разхвърляни, крехки, несигурни, необикновено красиви части, което улеснява хората, с които са, да правят същото. Няма нищо, което да се налага да криете. С този вид чистота и разрешение без усилия можете да бъдете заедно. Те обаче не са като с всички и вие го знаете.

2. Саморазкриват се

Разкриването на себе си е същността на интимността. Те ще говорят за своите мисли, идеи, чувства, страхове и ще питат за вашите. Важно е, защото сигнализира доверие и желание да бъдете близо. Освен секса, това ниво на саморазкриване прави интимните отношения различни от другите. Подхранва разбиране един към друг и дава контекст (а не оправдание) на поведението, настроенията, чувствата, страховете и слабостите, което прави по-малко вероятно нещата да се приемат лично и споровете ще получат достатъчно искри, за да запалят.

3. Не са роби на миналото си

Минало. Всички имаме такова. Хората, които са страхотни във връзките, не позволяват то да ги определя или пък бъдещите им връзки. Те използват миналото, за да информират бъдещето, а не да ги натоварва. Всички правим грешки и вероятно сме излизали с няколко човека, но хората, които са страхотни във връзките, не позволяват на горчивината, съжалението или чувството за вина да съсипят нещо, което би могло да бъде невероятно, ако го позволят. Те могат да продължат напред, да се освободят от него и могат да виждат нови неща със свежи очи, а не през филтър, който е прашен от наранявания и разбито сърце от миналото.

4. Очакват да бъдат щастливи

Те очакват щастие за себе си, връзките си и човека, когото обичат. По-важното е, че се държат така, сякаш щастието винаги е на път, дори понякога да се забавя от смущенията на живота. Хората, които са чудесни в отношенията, знаят, че живеят в реалния свят, а не в книга с истории, така че знаят, че ще има спорове, лошо настроение, тъга и понякога няма достатъчно време / пари/забавление, но те приемат, че неравностите по пътя са пречка и нормална част от играта и са в състояние да погледнат отвъд тях към всички по-добри неща, които предстоят.

5. Искат ви, но нямат нужда от вас

Нуждаещите се хора никога няма да извадят най-доброто от никого, защото ще вземат каквото им дадете и след това ще търсят потвърждение, че това е било за тях, че всъщност сте го мислили, че предстои още и че не давате повече на някой друг. Това е изтощително. Няма вълнение, няма предизвикателство и вдъхновение да бъдете по-добри отколкото сте. Хората, които поддържат процъфтяващи връзки, ви казват, че са с вас, защото искат да бъдат - защото сте вие и сте различни от всички останали на планетата и ви смятат за невероятни. Обичат ви заради това, което са с вас, а не защото са ужасени от това кои са без вас. Просто ви обичат.

6. Правят каквото се очаква от тях

Знаят къде свършвате и къде започвате и няма да се опитват да се отнасят лошо с вас. Ако са уморени, разочаровани или ядосани, ще се справят. Ще поемат пълната отговорност за собствената си несигурност, ревност и каквото и да е друго, което може да ги изкара от релси (и да, те са човешки хора, а не машини, така че, разбира се, имат своите лоши дни/седмици), но ще поемат пълната отговорност и ще работят да се справят.

7. Ще растат заедно с вас, но не е нужно да ви променят

Знаят кои сте. Знаят те кои са. Знаят за какво са се „регистрирали“, когато са сметнали, че комбинацията от двама ви е доста специална. Ще растат заедно с вас, когато могат, и ще ви подкрепят в растежа, който правите сами, но няма да е необходимо да ви променят.

8. Дават и вземат

Те са в състояние да дават и получават с отворено сърце. Това е богато, щедро и преднамерено даване, но се прави с ниво на самоуважение, което не им позволява да продължават да дават, когато нищо не се връща. Знаят, че не са полезни за никого, особено за себе си и за хората, които обичат, ако позволят на емоционалното им състояние да се „изтощи“, защото са с някого, който взима повече, отколкото дава.

9. Не се приемат твърде сериозно

Има някои неща, които правят хората особено прекрасни. Смехът е едно от тях. Помага на двойките да работят през стресови моменти и да поддържат връзка. Той е създаден, за да ни накара да се чувстваме по-добре за света и по-близо до онези, до които сме в него. Смехът показва на хората, че ги разбирате, харесвате ги, обичате ги и тези, които са страхотни във връзките, не се сдържат за нито едно от тях.

10. Уведомяват ви

Те бързо ви уведомяват, когато правите всичко правилно. Благодарни са, наблюдателни и присъстващи. Не е нужно да ви засенчват и ще празнуват с вас и нещата, които правите. Бързо ви уведомяват, че се гордеят с вас, че ви оценяват и че мислят, че сте страхотни да бъдете с тях. Да. Могат да бъдат доста неустоими така.

11. Ще ви поставят на първо място

Знаят, че ако ви поставят на първо място и вие тях също, сте на печеливша формула за нещо необикновено. Не следят резултата - това е едно от страхотните неща в тях - но бъдете внимателни, ако няма нищо, което да се върне към тях. Не са глупави и когато се стигне дотам, че дават твърде много повече, отколкото получават, ще си тръгнат.

12. Правят това, което казват

Те са отговорни и не се занимават с игри, защото знаят, че в тях винаги има губещ. Ще бъдат там, където ви кажат, че ще бъдат, ще се обадят, когато кажат, че ще го направят, и ако пазят тайни, не се притеснявайте - ще бъде, защото организират специална изненада.

13. Обичат, че да ви обичат е лесно

Любовта може да бъде трудна работа, но никога не трябва да се усеща така, сякаш отнема повече, отколкото дава. Когато сте във връзка с някого, който е добър във връзките, никога не трябва да гадаете къде стоите. Ще ви уведомят по нещата, които правят, нещата, които казват, и начина, по който се чувствате около тях. Любовта никога не е била предназначена да бъде игра на отгатване.

14. Говорят за важните неща

Те продължават да говорят за малките неща и не се страхуват да се потопят в по-дълбоките неща. Ще ви се доверят достатъчно, за да говорят за нещата, които имат значение за тях, и ще искат да са достатъчно близо до вас, за да забележат какво е важно за вас. Ще питат за нещата, ще изследват и ще бъдат отворени за всякакви красиви дълбини, до които води разговорът. И с удоволствие ще отидат там с вас. Дори ще водят по пътя, ако искате.

15. Прегръщат ви, когато искате и ви докосват, когато искате

Физическата близост е толкова важна във връзката. Тя освобождава окситоцин (свързващият химикал) намалява кортизола (хормона на стреса), комуникира любовта и е най-подхранващото нещо във Вселената. Не са само умишлените видове докосвания като секс, целуване, прегръщане, но и инцидентните - докато минавате покрай тях, докосването на гърба ви, когато вървят зад вас - това е красиво, дава живот и ще засили връзката като нищо друго на планетата.

16. Ангажират да работят чрез спор, вместо да доказват, че са прави

Те знаят, че и двамата могат да грешат и двамата могат да са прави - понякога едновременно. Работят с фактите, а не с емоцията и знаят, че дори по-важно от нечия версия на фактите е как всеки от вас се чувства по отношение на тях. Ако сте обезпокоени от нещо в даден момент, няма да чуете: „Но аз просто се опитвах да обясня, че тази седмица съм подреждал съдомиялната всяка вечер и че ти не си го правила изобщо. Защо всичко е лична атака с теб?“ Вместо това ще се извинят и ако има нещо, което трябва да чуете, ще го направят с любов и щедро намерение и по начин, който ще ви поддържа свързани, а не по такъв, който ви кара да опаковате чантата си и обади се на сестра си.

17. Обичат ви така, както искате да бъдете обичани

Не всеки иска да бъде обичан по същия начин. Да познавате някого достатъчно интимно, за да го обичате така, както иска да бъде обичан, и да се грижите достатъчно за това, е формулата за връзка, която ще продължи дълго. Хората, които са чудесни в отношенията, имат начин да накарат човека, с когото са, да се почувства малко по-умен, по-забавен, по-силен, по-красив - малко по-способен да „поеме света“ и да спечели. Връзката е близка, интимна и любяща и изглежда без усилие. Разбира се, никоя връзка всъщност не е без усилие - всички работят и имат желание да дават, получават, растат и може би правят някои неща малко по-различно - но неща, които са предназначени да продължат вечно, никога не са били предназначени за бързане.