Когато зимата или студеното време навън ви подтисне, има само едно нещо, което можете да направите - да планирате бързо ваканцията си и да избягате от реалността.  

Независимо дали сте в настроение за релаксация на някой девствен плаж с бял пясък, или множество тропически коктейли и шумни парти сцени, то имате много възможности за избор.

Приготвили сме списък с най-горещите плажни дестинации от целия свят, където може да запълните липсата си на добро настроение и Витамин Д, с обилно количество слънчева терапия. Грабнете любимата си книга, малко слънцезащитен крем и сте готови!

1. Bondi Beach

Търсите град, който никога не спи и е на първа линия на плажа? Е, тогава Bondi Beach в Сидни е вашето място. Bondi е като един миг на бягство от реалността. Там винаги може да срещнете както обикновени посетители търсещи приключения, така и звездни имена, потапящи се в местната обстановка. Да не забравяме и местните, които поддържат така наречения безгрижен Aussie дух.

 2. St. Barts

St. Barts е мястото за зимно бягство. Ако не сте сигурни, просто се замислете на кой карибски остров звездите посрещат Нова година и се случват едни от най-добрите партита. Не можете да сгрешите, с който и да е от плажовете, но нашита източници силно препоръчват Colombier Beach за дълги разходки, Shell Beach за прекрасни залези и Flamand Beach за пухкав ситен пясък. 

3. Tobacco, Bermuda

Ако сте любител на гмуркането с шнорхел, ще обикнете залива Tobacco в St George, Бермудските острови. Кристално чистите му води са дом на многоцветни риби и растения, докато бели пясъчни плажове са идеалното място за хващане на тен и почивка след гмуркане.

4. Camps Bay

В Южна Африка е почти целогодишно топло, затова бързо се отправете към Camps Bay, Кейп Таун за пълна промяна на сезоните. Градски квартал със зашеметяващ плаж, бял пясък и драматичен хоризонт. А от другата страна с остри върхове се извисява планината на Кейп Таун. Можете да се насладите и на вкусна храна и плажни барове, които ще поддържат доброто ви настроение по цял ден.

5. Playa Tamarindo

За да усетите така нареченото “чисто преживяване”, трябва да посетите забележителностите на Playa Tamarindo в Коста Рика, където градът е малък, а плажът е едно безгрижно съвършенство.

6. Playa Paradiso

Напоследък всяка втора знаменитост, заедно с роднините си или приятели, е отчела посещение на туристическата местност Тулум. Playa Paradiso е идеалното място да си откраднете няколко дни в рая - необятни плажове, високи палми, добри хора и невероятни гледки. 

7. Borocay

Ако досега не сте слагали Филипините в своя трябва-да-посетя списък, то помислете отново. Белият плаж в Борокай е дом на едни от най-живописните залези в света.

8. Los Roques

Ако искате да се скриете от света, то Los Roques, Венецуела, е мястото, което ще ви предостави пълна изолация. Всичко, което ще видите по време на престоя си, е бял пясък, синьо небе и кристална вода.

9. Hawaii 

Ах, Хавай, Хавай - островът, който носи магията в себе си. Плажът Golden-sand Wailea, Мауи, предлага дълга крайбрежна ивица за разходки, вулканични скали и приливни басейни. А в края на деня - плажни коктейли и ярко нощно небе, с които магията продължава. 

10. Islas del Rosario

Islas del Rosario, Колумбия е мястото, където може да се слеете със синята морска вода. Тази невероятна дестинация е част от национален парк, примамваща туристите да се възползват от дивите плажове и възможности за гмуркане. 

11. Phra Nang

Phra Nang, Тайланд ще открадне сърцата ви. Пригответе се за успокояващи гледки и драматично извисяващи се каменни формации, излизащи от зелените води.

12. Beachcomer

Живописният остров Beachcomber, Фиджи просто има всичко. Малък и объл, той ще ви предложи бял пясък и много време за дневни забавления. А вечерите там са изпълнени с музика и партита до зори. 

13. Whitsunday

Австралийските острови Whitsunday са изключително спокойна пясъчна верига. Силно ви препоръчваме плажа Whitehaven на о-в Hamilton - тюркоазена вода, тишина и спокойствие, които само “откъснатите” от света могат да ви дадат. 

14.Playa Flamenco

Playa Flamenco, Пуерто Рико ще ви се стори нереално… Туристите, които са го посетили, го описват като маслена картина.

15. Zanzibar

Говорейки за откъснати места, няма как да не споменем Занзибар. Плажовете тук имат един от най-белите и пухкави плажове с безкраен хоризонт. Единственото, което може да видите от време на време, е някоя местна рибарска лодка или кораб в далечината. Мислите, че е твърде тихо? Тогава отидете на танзанийско сафари, което със сигурност ще вдигне адреналина ви. 

16. Praia do Canoa Quebrada

Praia do Canoa Quebrada в Северна Бразилия е плаж, намиращ се в малко рибарско село, където златните пясъци се сливат със сините води. Прясно изстискан плодов сок, вкусна храна, хващане на тен или сърф, са малка част от нещата, които може да правите там.

17. Rio de Jeneiro  

А ако градските плажове, изпълнени с живот, повече ви прилягат, то плажовете на Рио де Жанейро са винаги актуални. Плажовете Leblon и Ipanema са това, което търсите. 

18. Tauroma National Park

Ако сте любител на дивото и екстремното, плажовете в националния парк Tayroma, Колумбия е вашето място. Там можете да се разходите из дивата растителност или да се гмурнете в дълбоките води, плувайки сред големи омари и скатове.