Често във филми и телевизионни предавания се говори за това да срещнеш "Единствения", но как можем да сме сигурни, че това наистина е той? Ето 18 неща, които ще отговорят ясно на въпроса ни.

 Хората асоциират любовта от пръв поглед с нежни любовни песни, пеперуди в стомаха и пикантности като в роман от известен автор, но в днешни дни нещата далеч не са такива. Наблюдава се огромен растеж на броя разводи сред младите, забързан начин на живот, който води до по-малко комуникация на хората лице в лице и повече онлайн.

Нека погледнем по-отблизо това твърдение.

Според проведеното проучване от израелската психоложка Аяла Малак-Пайнс, става известно, че едва 11% от всички хора, които имат дългогодишни връзки, са се влюбили в партньора си от пръв поглед. Това е значително малък брой хора, в сравнение с останалите 89% двойки по света.

Не е невъзможно да се влюбиш в даден човек в първия момент, в който го зърнеш, но е много важно да го опознаеш добре, преди да посветиш себе си изцяло на връзката ви. Една от многото причинi в един брак да се стигне до развод е, че хората се вричат в свещен съюз без много да му мислят и в един момент се оказва, че не са един за друг. Трябва да си зададем куп въпроси, преди да решим, че искаме да останем с човека до себе си завинаги - пасват ли си характерите ни, какви са бъдещите му цели и съвпадат ли с нашите, какви виждания има за живота, семейството и кариерата си.

Как може да бъдем сигурни, че връзката ни ще продължи, докато вечността ни раздели?

Ясно е, че първо трябва да се запитаме дали искаме да бъдем с този човек до края на живота ни и да си отговорим. Може би все още не сме сигурни в решението си? Ето 18 знака, които няма да ни подведат, давайки ни отговор на въпроса и показвайки, че може би нашияt партньор наистина е принцът на белия кон, който всяка жена чака.

1. Имаме дългогодишна връзка с човека до нас

Счита се, че най-дълготрайните връзки са онези, в които двамата партньори си обръщат най-много внимание и си дават много любов. Ако трябва да решим дали той е мъжът на живота ни и ще останем с него за цял живот, имаме базата да направим избора си, защото колкото повече време си бил с даден човек във връзка и си го опознал добре, толкова по-лесно става да се вземе това важно решение.

2. Пеперудите в стомаха ни го нашепват

Макар да не е най-правилният начин за оценяване, ако се доверим на емоциите си, също можем да разберем дали сме намерили Единствения. Това какви емоции и чувства поражда у нас човекът, с когото сме във връзка, играе голяма роля. Сърцето ни ще ни подсказва, че сме намерили правилния и ще усещаме,че парчетата от пъзела на живота ни се подреждат правилно от само себе си.

3. Срещнали сме се в подходящ момент

Сигурно всички сме чували за перфектни връзки, които се разпадат само защото двама души не се срещат в точния за това момент. Не трябва да подценяваме важността на това хората да се съберат в подходящия за тях момент, когато става въпрос за откриване на избрания. Как бихте си представили една връзка да се развие и да продължи завинаги и щастливо, ако вие не сте готова да се отдадете изцяло на този човек или пък мъжът, който сте чакали цял живот, тепърва се готви да заминава на другия край на света, заради успешното израстване в кариерата си? Дори и връзката ни да е като пасаж от невероятна приказка в началото, ако времето в което сме се срещнали с идеалния ни партньор не е правилно, то всичко може в миг да рухне, сякаш зло проклятие е опорочило връзката ни.

4. Намираме душевен мир

Когато връзката е здравословна и изпълнена с любов, тя ни носи душевен мир и щастие. Колкото и стрес да ни се трупа всеки ден, той не е от значение, когато прекарваме време с нашия избраник в живота. Дори понякога да сме подложени на тежки изпитания, през които ни е трудно да преминем, винаги намираме утеха в човека до нас, който би направил всичко, за да сме щастливи и да вървим напред, борейки се с трудностите заедно.

5. Започваме да искаме неща, които никога не сме и подозирали, че ще пожелаем

Хората, които притежават сърцето ни, могат да променят вижданията ни за много неща. Когато сме във връзка с човека на мечтите ни, променяме възгледите си дори и за най-важните и лични неща в живота, като това дали да имаме деца например. Ако сме смятали, че сме от хората, които не желаят да имат деца, когато срещнем човека за нас, шансът да променим мнението си е огромен, особено ако той е от хората, които категорично искат да имат деца. Същото може да се каже, че важи и за хората, които не вярват в брака и не искат да имат такъв - когато срещнат перфектния за тях човек, отдавайки се един на друг в дългосрочен план, естествения ход на нещата води до обвързване на по-високо ниво.

6. Обичаме дори недостатъците на другия

Когато обичаме някого, въпреки неговите недостатъци, може да се каже, че наистина сме намерили правилния човек, който цял живот сме искали и чакали. Ако той обаче се чувства по същия начин и всичко е взаимно и това е последното парченце от пъзела, което го запълва, дали ще се намери нещо или някой за да ни убеди, че не сме един за друг?

7. Не сме във връзка, само защото не искаме да бъдем самотни

Тъй като точно такъв е случаят при много от връзките, е важно да си изясним защо сме избрали да имаме връзка с човека до нас. Ако сме сигурни, че причината не се крие в това, че ни е страх да сме необвързани, значи няма от какво да се притесняваме. Много хора правят грешката да си мислят, че са открили сродната си душа, ала всъщност това съвсем не е вярно, тъй като те просто ненавиждат мисълта,че могат да останат сами.

8. Имаме си взаимно уважение

Любовта и уважението в една връзка вървят ръка за ръка и трябва да запомним, че няма как едното да съществува без другото, ако искаме пълноценна връзка. Ако между нас и нашия избраник има неразрушимо доверие и уважение, то ние смело можем да твърдим, че сме срещнали един стойностен човек, който притежава много важни човешки качества.

9. Имаме си абсолютно пълно доверие един на друг

Ако нямаме доверие на партньора си, то можем да прекратим връзката си точно в този момент. Излишно е да се заблуждаваме, че можем да имаме истински сериозни отношения, ако липсва доверие между нас и нашата половинка. Когато изпитваме безусловно и несъмнено доверие към нашия избраник, това е един сигурен знак, че може би сме намерили мъжът на живота си.

10. Не бихме променили нищо в нашата половинка

Много хора минават през такива периоди, в които съжаляват, че не са сторили някои неща по различен начин. Нещото, което ще ни убеди, че наистина сме намерили най-подходящия за нас човек, е, че въпреки всичките трудни моменти, които сме преживяли в любовта и всичките пъти, в които нашето сърце е било наранено, не бихме се върнали назад и не бихме променили абсолютно нищо. Дори бихме минали през всичкото това отново, ако това е цената накрая пак да бъдем с любимия ни.

11. Допълваме се с партньора си като Ин и Ян

Да сме във връзка означава да се допълваме и да караме другия да показва само най-доброто от себе си, както и ние да правим същото. Ако въпреки силните различия помежду ни, изградим една стабилна връзка и вървим напред заедно, значи най-вероятно наистина сме срещнали перфектния за нас човек.

12. Не можем да си представим да живеем по друг начин живота си

Когато открием нашия душевен спътник в живота, всичко започва да се върти единствено около идеята да изградим бъдеще и семейство с него и всяка друга представа за живот, различен от този, е абсолютно недопустима. Ако искаме да тестваме това твърдение, можем за секунда да спрем и да опитаме да визуализираме как би изглеждал животът ни без нашата половинка - ако не се получава и изпитваме страх и тъга от тази мисъл, без даже да сме предполагали, че е възможно, значи може би наистина сме намерили нашият човек, единствения перфектен за нас.

13. Да бъдем заедно е всичко, което има значение

Поговорката "Когато има желание, има и начин" е абсолютно приложима и във връзките. Когато намерим точния човек за нас, бихме направили всичко, за да поддържаме искрата между нас винаги запалена, колкото и невъзможно да изглежда понякога. Дори ако това означава да поддържаме връзка от разстояние, докато пак бъдем се съберем заедно физически или пък, ако се налага да се преместим в друга държава, защото от това зависи успеха на кариерата на нашият избраник - нищо друго няма значение, когато върховен приоритет е да бъдем заедно. Дори да се наложи коренно да променим себе си и начина си на живот, в името на връзката си бихме поели този риск.

14. Да се правят жертви, вече изглежда лесно

Никой не би жертвал нещо от себе си, ако не се интересува истински от даден човек. А дори и да се интересуваме и да изпитваме чувства към някого, пак не е лесно да правим жертви за него. Ако обаче сме срещнали правилния човек, не би било никакъв проблем да дадем от себе си каквото и да било, без значение колко би ни било трудно, ако е за някой друг. Всъщност дори би ни доставило удоволствие да даваме всичко, което преди сме мислели, че е невъзможно да се случи, и то само защото го правим за нашия любим.

15. Споделяме една и съща крайна цел с нашия любим

Да бъдем във връзка с някого не означава просто да гледаме един към друг, а да гледаме в една и съща посока. Когато се окаже, че гледаме и към постигането на едно и също нещо, няма нищо по-красноречиво от това, което да показва, че безсъмнено сме един за друг. Може да бъде решението ни да заминем за Австралия и да прекосяваме пустошта в продължение на цяла година или пък да се преместим на село, създавайки щастливо семейство - ако и партньорът ни си мечтае за същото, за което и ние, значи наистина сме срещнали избрания.

16. Все още има физическо привличане

Трябва да взимаме под внимание качеството, не само количеството. Истина е,че хората са по- интимни, когато са в началото на своята връзка, но когато сме дълго време с някой човек и все още има магия между нас, когато сме под завивките, това означава, че сме намерили правилния човек.

17. Имаме желание да споделяме всичко 

Когато имаме специален човек в живота ни, ние искаме да му споделяме всичко - от най-големите ни страхове до най-обстоятелственото описание на това какво сме яли за обяд. Ако можем да направим всичко това свободно, без да се притесняваме от нищо и да открием душата си пред нашия партньор, то значи най-вероятно сме намерили истинската ни сродна душа, с която искаме да споделим нашето минало, настояще и бъдеще и така до края на живота ни.

18. Можем да бъдем себе си на 100%, когато сме с него

Тази последна точка е може би най-важна от изброените досега, тъй като е от голямо значение при изясняването пред себе си дали сме намерили перфектната половинка за нас. Ако не можем да бъдем изцяло себе си пред нашия партньор, то най-доброто, което можем да направим е да тръгнем по обратния път към статуса на необвързаните. Няма нужда да поддържаме гардовете си високи пред нашия избраник или пък да се опитваме да го впечатляваме с нещо. Въпреки всички недостатъци и леки сътресения между нас, най-важното е да се обичаме много взаимно.

Понякога отнема години житейски опит, за да разберем дали партньорът ни е точния за нас ... този, който сме чакали цял живот - но ако това се окаже истина, значи чакането напълно си е заслужавало!