Мъжът до теб обича романтичните елементи във връзката ви, които го карат да се чувства обгрижван и ценен. Проблемът е, че по-голямата част от обществото смята, че мъжете не трябва да си падат по подобен вид „глезотии“, а какво остава да признават нуждата си от тях. Затова днес решихме да ти представим някои от нещата, които твоята половинка обича, но може би никога няма да си признае...

1. Романтични и сантиментални жестове

Въпреки че изглежда, че само жените харесват този вид жестове, истината е, че и мъжете ги обичат. Най-вероятно твоят любим би искал ти да поемеш инициативата за романтични преживявания и ако това се случи, ще бъде много щастлив, въпреки че е склонен да се преструва, че не е почитател на емоционалните моменти.

2. Съвместно съжителство

Много мъже могат да се чувстват комфортно, живеейки в дома на родителите си. В действителност, ако той не вижда развитие във връзката ви, никога няма да ти предложи да заживеете заедно. Ако наистина си представя общо бъдеще с теб, няма да му отнеме много време да направи тази стъпка.

3. Жестовете на любимата

Освен ако нямаш никакъв маниер на хранене (нещо, което мъжете искрено мразят), се оказва, че той наистина обича да гледа как хапваш сладко. Просто обича тези глуповати мимики, които и ти като всяка жена правиш по време на хранене.

4. Поемане на инициативата

Патриархалната традиция поставя мъжа начело на всяко семейно пътуване и забавление. Но времената се променят и любимият ти съвсем спокойно би понесъл ти да поставиш въпроса за почивката това лято или плановете за това къде да прекарате празниците. 

5. Когато разбираш страстта му към спорта

Момчетата обичат спорта, дори когато не са най-добрите атлети. Тъй като често се налага той да се нагажда според твоите вкусове и предпочитания, е важно да разбереш, че ще го направиш най-щастливият мъж на света, ако му покажеш интерес и желание да се включиш в спортните му занимания. Добре де, или поне не му правиш проблем всеки път, когато ще ходи да рита с момчетата...

6. Грижата за любимата си

Мъжът до теб знае, че си напълно способна да се справяш и да взимаш решения сама за себе си. Всъщност, това е още нещо, което харесва в теб. Но той също има нужда да се чувства полезен и да се погрижи за теб. Ето защо няма да ти струва нищо да го оставяш да ти помага от време на време и да го караш да се чувства нужен и мъжествен.

7. Нови изживявания

Необяснимо смущение е, че както жените, така и мъжете са склонни да не смеят да си поискат някакви нови преживявания във взаимоотношенията ви. Но понякога трябва да разбереш, че е естествено и въпреки че може да изглежда притеснително, че от време на време е добре да опитате нещо ново в спалнята или да промените монотонния план на деня.

8. Ревност към любимата си

Знаем, че си свободна и дори когато имаш партньор, имаш право да срещаш с нови хора и да имаш приятели. Трябва обаче да имаш предвид, че когато започнеш да поддържаш определен контакт с други мъже, може да създадеш впечатлението, че флиртуваш. С това караш партньора ти да страда, колкото и малко внимание да отделяш на някой друг.

9. Поделяне на сметките

Отново доминиращата патриархална концепция за двойките определя нещо, което няма смисъл: мъжът винаги да плаща. Грешно мислим, че това го прави по-силен, но истината е, че тази традиция идва от мисълта, че обикновено той печели повече пари, отколкото ти. Общо взето, не струва нищо да си поделяте сметките.

10. "Споделено" шофиране

Тук отново опираме до остарялото мислене, че мъжът винаги трябва да шофира. Той обаче заслужава почивка от време на време и иска да покажеш, че знаеш фантастични места, на които да отидете заедно.

11. Оценяване на романтичните му жестове

Може би дори не си забелязала, но той също прави жестове към теб. Той е твоят партньор и това е най-нормалното нещо в света, заслужаваш го, но не ти струва нищо да му благодариш от време на време, нали? Повярвай, ще го накараш да се почувства като цар.

12. Романтични вечери

Страхът, че ще бъде обвинен в сексизъм е причина мъжът често да не си казва, когато му се хапва нещо по-специфично. Но ако искаш да спечелиш истинската му и дълбока любов, изненадай го с любимото му ястие и ще видиш в очите му истинска страст към теб.