Съществува схващането, че мъжете не забелязват малките детайли, а намеците не им правят никакво впечатление. Това не е съвсем вярно, защото мъжете обръщат внимание на неща, за които ние изобщо не се замисляме.

Днес ти представяме 7 неща, на които мъжете тайно обръщат внимание. След като ги узнаеш, ще можеш да използваш наученото в твоя полза.

1. Изражението на лицето

Не говорим за най-очевидното, за това дали се смееш или плачеш, а за по-дребните детайли. Някои жени ще кажат, че мъжете просто не могат да разгадават женските емоции, но учените са доказали, че мъжете успешно забелязват неискреността в очите ти или леко присвитите устни в моментите, в които си разочарована.

2. Цветовете, които носиш

Всеки цвят се свързва с определена символика или определено настроение. Червеното е символ на силата, енергията и страстта. Черното е символ на елегантност, строгост и надеждност. Розовото пък се свързва с женственост и нежност. Синьото е цвета на трудолюбието и благонадеждността.

Цветът на тоалета ти изпраща подсъзнателни сигнали към мъжа и разкрива настроението ти. Впрочем според проучванията мъжете са най-силно привлечени от червеното, а работодателите пък предпочитат кандидати в сини тоалети.

3. Дали пееш под душа

Когато се къпем, сме съвсем сами. Чувстваме се спокойни, няма от кого да се притесняваме. Нивата на стреса спадат и мозъкът ни започва да произвежда допамин, заради който изпитваме наслада от този релаксиращ момент. Как да не ти се допее?

Според специалистите отпускащият душ е като рестарт за тялото и мозъка ни. Мъжете харесват жени, които пеят под душа, защото ги смятат за по-освободени.

4. Съобщенията ти

Понякога е трудно да изразиш реалните си чувства очи в очи, докато текстовите съобщения ни предоставят възможност да бъдем по-смели и дръзки. Понякога в съобщенията си залагаме кодирани послания, които мъжете успяват да разгадаят.

Например, ако жената често използва фрази като „аз мисля, че...“, „чувствам се...“ и въобще постоянно повтаря „аз, аз, аз“, това означава, че е доста егоцентрична и мисли предимно за себе си. Ако някой постоянно ти казва „честно, не те лъжа, довери ми се“, най-вероятно не е много искрен.

5. Напитките, които си избираш

Напитката, която обикновено си поръчваш, също може да разкрие много за личността ти или за навиците ти. Може би предпочиташ да пиеш коктейли, когато ти е весело или си с приятели? Червено вино, когато си тъжна? Мъжете забелязват такива неща, освен това обръщат внимание колко често пиеш и по колко.

6. Дрехите, които носиш

Мъжете не се интересуват от марки, от нови тенденции или от това колко е скъпа роклята ти, но имат свои виждания за елегантност, стил и сексапил.

Ясно е, че ако отидеш на среща със стилна рокля и прическа, това означава, че този мъж наистина те интересува, но ако отидеш с по-ежедневен тоалет, това може да е знак, че ти е все тая.

Все пак мъжете споделят, че е най-важно как носиш избраните дрехи – ако си облякла сексапилна рокля, но се държиш свенливо, трепериш като лист и се прегърбваш, няма да направиш добро впечатление. Ако обаче се отпуснеш и се забавляваш, без да се стараеш на всяка цена да впечатлиш някого, това може да е доста секси за мъжа срещу теб.

7. Дали ядеш много

Обикновено жената си поръчва салата на първата среща поради няколко причини: Първо, тя не иска да изглежда лакома. Второ, иска да покаже, че се грижи за тялото си и се храни здравословно.

Всъщност това поведение има точно обратния ефект от желания. Жените, които ядат салата, са възприемани като срамежливи, неуверени и не особено забавни в сравнение с жените, които ще си поръчат пържола.

Мъжете признават, че харесват жени с апетит, защото им се струват по-освободени и искрени.