Науката има важна роля в привличането между хората. Има много въпроси, които са практически необясними. Например, защо сме привлечени от напълно непознат човек или защо някои двойки си приличат дори на външен вид. Днес ще разберем кои недооцени женски черти привличат мъжете според учените.

За да стигнат до тези изводи, експертите са проверили как стотици мъже реагират на някои „стимули“. Според тях за привличането към непознат човек под внимание трябва да се вземат следните неща: любопитството на езика на тялото, контактът с очите и феромоните. Ето защо често, без да са разменили и дума с някоя жена имат чувството, че са я познавали през целия си живот.

Гласът и диалектиката

Без съмнение гласът на хората е тяхната визитна картичка. В допълнение към това, диалектиката, т.е. начинът на говорене на някого, стилът и езиковият им регистър са изключително важни. Мъжете са по-привлечени от жена, чийто глас е остър и женствен. От друга страна, имат по-голям интерес към дама, чийто речник и акцент са им много по-познати. Често, ако един мъж трябва да избира дали да започне разговор с жена, родена в неговия регион или с такава, родена в друг, би предпочел първата.

Широкият ханш

Според учените мъжете предпочитат да започнат сериозна връзка с жена с широк ханш. Дама с такива физически характеристики дава на мъжа сигурност, че може да износи здраво бебе. Това е свързано с мисълта за запазване на човешкия вид.

Краката

След анализ на реакцията на няколко мъже лекарят Леон Селцер, клиничен психолог, заключава, че мъжете са привлечени най-вече от жени с дълги крака. Това няма нищо общо с ръста на жената. Според Селцер, това предпочитание е свързано с контраста в пропорции с останалата част от анатомията на дамите. Разбира се, високите токчета оказват влияние.

Възрастта

Мъжете несъзнателно са привлечени от жени на възраст между 20 и 30 години, защото тези дами са в детеродна възраст. Често възрастни мъже харесват по-млади жени поради тази причина.

Очите

Според учените цветът на очите също е привлекателен за мъжете. Много бели мъже със сини или зелени очи харесват жени с черни или кафяви очи. Според някои изследвания, тъмната линия около ириса на окото е от значение и на мъжете им допадат жени, чиято обиколка е „по-дебела“.

Гърбът

Ако ъгълът, образуван от гръбнака, е по-изразен, означава по-голяма способност за издържане на болка по време на бременност. Освен това тази изразеност подобрява формата на дупе, което несъмнено е много привлекателно за мъжете.

Височината

Тя също е неопровержим фактор. Повечето високи мъже предпочитат жени, които са много по-ниски от тях, защото в тях се поражда нужда да ги защитават. Има и такива, според които това е свързано с авторитарната им личност. По-ниските мъже харесват жени с тяхната височина или малко по-малка.

Косата

Цветът на косата има значение за мъжете. Група френски учени е направила проучване с няколко мъже и жени. По време на парти са наблюдавали кои жени получават повече покани за танц. Резултатите показват, че дамите с по-светла коса и блондинките са предпочитани. Въпреки това, са стигнаха до заключението, че това не е свързано с цвета на косата, а в контраста ѝ с тена на кожата.

Гримът

Изследванията, проведени през 2014 г., потвърждават, че мъжете предпочитат жените, които носят по-малко грим. Мнението на жените контрастира с тези резултати. Повечето от тях мислят, че с повече грим ще са по-привлекателни. Очевидно има много разлики в начина на мислене на мъжете и жените.

Дължината на ноктите

По отношение на дължината и формата на ноктите, мъжете са привлечени от жени с дълги нокти. Въпреки това, ако ръцете на дамата са дълги и тънки, тези нокти не са ги впечатляват. Ако ръцете са по-малки, а ноктите дълги, ръцете изглеждат много по-женствени.

Формата на краката

Въпреки че краката са покрити с обувки, мъжете смятат, че тази част от женските тела е много важна. Повечето от тях са привлечени от дами с малки и тънки крака. Отворена обувка със средно високо токче придава доста женствен вид. Мъжете предпочитат жена, която показва краката си пред тази, която носи затворени обувки.

Естественото тяло

Много жени имат ниско самочувствие и решават да се подложат на естетични операции, за да променят външния си вид. Въпреки това, според резултатите от проучвания, проведени в няколко латиноамерикански държави, мъжете предпочитат жени, по чиито тела няма хирургическа намеса.