Много мъже се оплакват, че не могат да си намерят свястна жена – някоя мила, грижовна и забавна, която ще им е вярна и няма да създава излишни драми през 5 минути. Оплакват се, а често си падат по най-сексапилната мацка в компанията, която обикновено няма грам мозък. А има толкова много причини да излизат с интелигентно момиче:

1. Тя знае какво иска

Умните момичета знаят какво искат и работят упорито, за да го постигнат. В тях има истински хъс и това е много секси.

2. Тя знае цената си

И няма да се примири с по-малко! Освен това умните момичета по-рядко са безпричинно ревниви, защото са по-уверени в себе си.

3. Тя може да се грижи и сама за себе си

Умните момичета знаят как да се грижат за себе си и нямат нужда от мъж, който да оправя проблемите им. Въпреки това те оценяват кавалерството, дори повече от останалите.

4. Тя е равна на половинката си

Истински силна връзка може да постигната само ако има равнопоставеност между партньорите, а не единият постоянно да дават, а другият само да взима.

5. С нея никога не е скучно

Умните момичета имат много интереси и са много по-отворени за нови преживявания, така че с тях никога не е скучно.

6. Тя знае цената на парите

Умните момичета знаят, че парите не растат по дърветата, затова не очакват постоянно да ги водят на вечери и да ги засипват със скъпи подаръци. Едно умно момиче никога няма да поиска безумно скъпа маркова гривна, когато тези пари могат да бъдат похарчени по-разумно.

7. Тя е креативна

Умните момичета не държат на скъпите подаръци, както не държат и мъжът да плаща за всичко и всеки път, но обичат да радват половинката си – или с някоя интересна изненада, подготвена с много любов, или със скъпа вечеря, но за нейна сметка – все пак и тя работи!

8. Тя знае как да се хареса на околните

Няма причина родителите на мъжа да не харесат едно умно момиче, което умее да се справя само в живота. Едва ли могат да мечтаят за по-добра снаха.

9. С нея можеш да водиш интересни разговори

Комуникацията е в основата на всяка връзка, а с умна жена винаги има какво да си кажеш. Освен това външната красота избледнява, докато умната жена е красива отвътре и цял живот може да ти носи радост.

10. Тя обича истински

Това, че може да се грижи за себе си, че може да постигне мечтите си сама и че се оправя прекрасно и без мъж, не означава, че тя не може да обича. Напротив. Тя не възприема мъжа до нея като банкомат, баща или поредното стъпало към успеха, тя го възприема като равен и затова може да го обича толкова много и толкова истински. Тя иска мъж, с когото да покори света, а не мъж, когото да използва.