Когато най-накрая я срещнеш, не очаквай незабавно да откраднеш усмивката, привързаността и емоциите ѝ. Тя е преживяла много и няма да допусне толкова лесно да утолиш жаждата си за нея и тялото ѝ. Тя ги е видяла всичките: забавните, скучните и ненаситните. Животът я е накарал да разбере пределно ясно „бележките под линия“ за всяко начало и край на връзките ѝ. Тя е наясно, че понякога раздялата е неизбежна и трябва да си тръгнеш от нечие сърце, за да намери то истинската си любов.

Когато в крайна сметка решиш да я опознаеш истински, очаквай тя да те отблъсне. Приготви се пътят към сърцето ѝ да не е „цветя и рози“. Не очаквай една невинна душа, която веднага ще се разкрие пред теб и ще ти покаже най-големите си страхове и слабости. Ще има стени, изпитания и емоции.

Преди лесно се доверяваше на мъжете, но не един я предаде и когато решаваха да си тръгнат, оставяха след себе си само мъгла и повече въпроси, отколкото отговори. Да, те напускаха без никакво обяснение и взимаха със себе си всичките си обети и обещания.

Когато пътищата ви се пресекат, недей да забравяш, че имаш само един-единствен шанс да си с нея. Тя не забравя и не прощава. В един свят, изпълнен с много възможности и избор, е лесно и изкушаващо да повярваш, че след нея/него винаги ще дойде някой друг. Че има по-добра и по-вярна душа, която чака да те срещне. Че отвъд хоризонта има някой друг, който е по-подходящ за теб. Истината е, че винаги ще има някоя по-красива, по-забавна и по-изискана от нея. Но не забравяй, че тя е повече от всичко, което може да искаш от една жена. Тя е по-добра от всяка която си срещал по начин, който умът ти не може да определи и да разбере.

Когато сърцата ви се срещнат, направи всичко, за да я задържиш до себе си. Съсредоточи се върху малките неща и после върху сложните различия във вашите вярвания, принципи и желания. Има нещо изключително в осъзнаването, че след дълъг период на чакане най-накрая си намерил своята половинка. Дните и нощите ще се различават. Слънцето ще свети по-ярко, всичко ще изглежда по-светло и луната и звездите ще бъдат облечени в поезия и рими. Облаците ще имат красив символизъм и заедно ще се радвате да търсите значението им. Изведнъж ще танцуваш с нея под дъжда на музика, която е продиктувана от мелодията в сърцата ви, празнувайки живота и забравяйки за момент всички притеснения и разочарования, на които и двамата трябва да издържите.

Когато най-накрая я срещнеш, може да усетиш дискомфорт и отдръпване от нейна страна. С течение на времето тя е убедила себе си, че няма да има нужда от никой друг в живота си. Тя е силна, уверена и съсредоточена върху своите мечти и страсти. И ще започнеш да се съмняваш дали си заслужава да се бориш за нея. Признай, че ако тя е отишла толкова далеч сама, защо би искала някой да бъде около нея? Но колкото и напрегната да е, бъди там за нея. Бъди смел и решителен. Покажи ѝ своята искреност. Радвай я, подкрепяй я и отвори съзнанието ѝ за свят, за който никога не е знаела.

И когато най-накрая тя те допусне до себе си, трябва да бъдеш търпелив. Стегни се. Бъди до нея. Заложи всичко на нея. Слушай я. Подкрепяй я...

И когато и двамата сте готови, се гмурнете в любовта!