Какво означава един мъж да се държи като дете? Как да разбереш, ако имаш такъв в обкръжението си? Ами ако излизаш с него? Или сте приятели? Виж дали проявява тези признаци:

1. Оплаква се от всяко малко нещо

От лошото време до претъпканото място, на което се намира. Никога не спира. Нищо не му харесва!

2. Оплаква се, защото може

Това е реакция за самозащита. Той вярва, че оплакванията ще го доближат до решението, когато всъщност не е така. Определено не знае кога да млъкне.

3. Разглезен е до такава степен, че и проблемът, и решението никога не му харесват

Ако мъжът не е пораснал се оплаква от някого, който не му се е извинил, но все пак това се случва. Тогава той отново се оплаква: „Не ми харесва начинът, по който ми се извини. В гласа му имаше странен тон.“

4. Не почиства подноса си за бързо хранене

Няма значение дали е клиент. Той е възрастен мъж. Ако има гордост, ще се погрижи да почисти след себе си.

5. Не е учтив със сервитьора, касиера или таксиметровия шофьор

Ако е мил с приятелите си, но не и с обслужващия персонал, не е добър човек. Ако смята, че държанието му е оправдано само защото плаща, има много изкривена представа за това какво означава уважението към другите. Ако не е доволен напълно от продукта или услугата, за която плаща и го показва с подобно отношение, значи все още не е пораснал.

6. Прекалено е разхвърлян

Полуготов рамен в чаша... Празни бирени кутии навсякъде... Несменени чаршафи... Списъкът продължава. Мръсотията наоколо показва колко е мързелив. И да, определено знаеш, че това е един от най-големите признаци за характера му, когато влезеш в стаята му.

7. Никога не идва навреме

Ако винаги закъснява, това означава, че не уважава приятелите и половинката си, а също и себе си. Просто не го интересува какво мислят другите за това поведение.

8. Измерва всичко в пропорции и дори лъже, за да изглежда добре

Обикновено се държи така в големи групи и винаги е победител във всяка история, която разказва. Ти обаче трябва да си наясно, че всичко това са глупости!

9. Променя отношението си към момичето, което го е отхвърлило

Това се случва внезапно - всички чувства към нея изчезват и тя става враг, който го е поставил в „приятелската зона“. Не знае как да се справи с отказ от една дама. Eдинствената му идея за някакво решение, е да я накара да се чувства зле, за да не изглежда виновен.

10. Шегува се с приятелите си, но не и със себе си

Тук е излишно да добавяме каквото и да е... 

11. Той избухва, обижда и дразни хората около себе си, когато е пиян

Детето в него се проявява, щом задръжките изчезнат. Може да се държи много неприлично дори на публично място. Излишно е да споменаваме, че не може да пие. Няма класа и превръща всеки повод за пиене в домашно парти със себеподобните си приятели.

12. На следващия ден му е най-удобно да забрави всичко

Ще се засмее и ще каже: „О, Боже мой! Аз ли направих това?! Не помня нищо! Бях пиян!“ И само той мисли, че е смешно...

13. Все още се подчинява на всяко нещо, което майка му казва

Съжаляваме, но само един държащ се по детски мъж се подчинява на майка си сляпо. Истинският взима свои собствени решения, дори това да означава да нарани чувствата на майка си.

14. Приятелите му също се държат детински и според него в това няма нищо лошо

Хората знаят, че характерът им се определя до някаква степен от хората, с които са заобиколени. Възможно е и приятелите му да се държат по същия начин. Ако отказва да види това и реши да продължи да измисля извинения за тях, значи не му стиска да се придържа към личните си ценности.

15. Принуждава приятелите си да изберат страна

Когато се появи проблем, не слуша разума си или истината от собствените си приятели. Вместо това, ги кара да изберат страна. И ако не го защитят, се ядосва и разстройва.

16. Става предпазлив и връща топката към теб, когато му даваш „трудна“ любов

Ако си откровена с такъв тип човек и му кажеш това, от което има нужда, той става изключително предпазлив. След това се опитва да обърне разговора към собствените ти недостатъци, въпреки че изобщо не става дума за теб или по-лошо, въпреки че той е дошъл при теб за съвет.

17. Драматизира в социалните мрежи

Прави скрийншотове на разговори, пасивни агресивни забележки и намеква за някой друг, мислейки, че останалите не знаят за кого говори, но те са наясно. Оплаква се от хората, правителството или света постоянно. Тагва приятелите си и ги замесва.

18. Не може да бъде сам

Не може да се храни сам. Не може да отиде сам на кино. Кара приятелите си да го чакат пред магазина, докато пробва нови дрехи. Склонен е да ги последва навсякъде, макар и неканен. Способен е дори да излъже и казва, че скоро ще пристигне, но все пак се появява късно, просто защото не иска да влезе сам в клуба...

19. Просто отказва да порасне

Времето минава, но единствената мантра в живота му е „Възрастта е просто число! Мога да правя каквото си искам!“ И го прави, въпреки че знае, че може да не се приеме добре или да нарани другите. Той просто няма самозащита.