Ако съпругът ти прави тези 20 неща, най-добре благодари на Вселената, че те е дарила с такова съкровище.

1. Забелязва малките промени

Мъж, който обръща внимание на детайлите и вижда малките промени, би бил страхотен съпруг. И тук не става дума само за това да забелязва, когато си промениш прическата, но и когато отдавна не си говорила за твоя близка приятелка или отдавна не си правила нещо, което обичаш. Такъв мъж ще забележи промените в живота ти и ще те попита за тях, защото го е грижа.

2. Подарява ти малки, но лични подаръци

Не е задължително подаръците да са скъпи или въобще да се мерят в парични единици, важното е, че те показват, че той мисли за теб. Подаръците изграждат по-силна връзка помежду ви особено когато са лични и в тях е вложена много мисъл.

3. Казва ти „благодаря“

Когато ти благодари за малките неща, които правиш – че си напазарувала, че се грижиш за децата, че си сготвила или изпрала дрехите му, това ви сближава и показва, че той наистина те оценява.

4. Предлага ти помощта си

Съпругите често се оплакват, че мъжете не предлагат помощта си или не искат да помагат в домакинството. Така че, когато попаднеш на мъж, който няма нищо против да помогне и дори сам предлага помощта си, трябва да знаеш, че си уцелила джакпота.

5. Изслушва те

Понякога имаме нужда просто да споделим как е минал денят ни или какъв проблем виси над главата ни, нямаме нужда от „логично и разумно“ решение и още по-малко искаме да бъдем прекъсване и порицавани. Затова мъж, който може да слуша, е съкровище.

6. Приема „не“ за отговор

Понякога не сме в настроение, но някои мъже са големи инати и не престават да преследват своето. С непрестанните си доводи и опити да ни убедят те още повече ни отблъскват, затова е хубаво, когато до себе си имаш мъж, който проявява уважение и знае, че „не“ означава точно това – „не“.

7. Понякога планира срещите ви съвсем сам

Ако един мъж иска да впечатли половинката си, просто трябва да планира една невероятна вечеря изненада, като предварително се погрижи за всичко сам (включително и за детегледачката).

8. Помни какво харесваш

Винаги е много мило, когато половинката ти е запомнила какво харесваш – какви дрехи, бижута и обувки обичаш да носиш, каква е любимата ти храна и кой е предпочитаният от теб ресторант.

9. Организира „бягства“ от задълженията ти

Коя жена няма да оцени мъж, който иска да помага и сам организира някое приятно бягство от задълженията ѝ.

Тези малки бягства могат да включват неща като приготвената вана със свещи и изстудено вино, когато се прибереш след тежък ден, или да те остави една сутрин да поспиш повече, докато той се грижи за децата, или пък да ти купи ваучер за масаж.

10. Прави ти комплименти

Нима има жена, която не обича чистосърдечните комплименти за външния ѝ вид, за това колко сладко изглежда с новия си пуловер, колко добра майка е или колко вкусна е вечерята, която е приготвила.

11. Оставя ти бележки и картички

Смс-ите и онлайн съобщенията са мили, но има нещо особено очарователно и трогателно в ръчноизписаните картички и бележки.

12. Събужда те с чаша кафе

Точно като в рекламите на кафе – той става пръв и след това те събужда с чаша ароматно кафе (или чай) по начина, по който го обичаш. Един прекрасен старт на всеки ден.

13. Може да познае кога имаш лош ден

Страхотният съпруг толкова добре познава жената до себе си, че веднага може да познае кога тя е имала наистина лош ден. В такива моменти той винаги е готов да я успокои и да направи нещо мило за нея.

14. Поправя нещата, които имат нужда от поправяне

Сигурно се сещате за онзи виц: „Ако един мъж каже, че ще поправи нещо, това значи че ще го поправи! Няма нужда да му го напомняте на всеки 6 месеца“. Е, никоя жена не иска такъв мъж, така че, ако твоят държи на думата си или поне е готов да намери добър майстор, който да оправи нещата, значи си извадила късмет.  

15. Не държи на това да спечели всеки спор

В спора се ражда истината, но някои мъже просто не могат да приемат, че грешат (това се отнася и за някои жени, разбира се). Но истински мъж е онзи, който умее да приема фактите и не извърта така нещата, че накрая да „спечели“.

16. Говори открито за емоциите си

Той знае, че може да ти се довери и да бъде открит с теб, а това със сигурност ще задълбочи връзката ви.

17. Отваря ти вратата

Малките кавалерски жестове наистина ни карат да се чувстваме обичани и ценени.

18. Готов е да те защити

Когато сте от дълго време заедно, той трябва да е научил ситуациите, в които се чувстваш несигурна и уплашена, и в такива моменти е готов да те защити или да ти предложи подкрепата си, вместо да ти обяснява колко глупаво се държиш или как няма от какво да се страхуваш, а трябва да се стегнеш.

19. Готов е да се извини

И в най-щастливите връзки хората понякога се нараняват взаимно. Независимо дали болката е причинена умишлено или не, любящият съпруг може да се извини и не възприема този жест като потъпкване на достойнството му.

20. Целува те

Страхотният съпруг продължава да ти показва, че го привличаш, въпреки че сте от години заедно, а физическият контакт е много важен за всяка щастлива връзка.