1. Да се държиш като дама не показва слабост. Да бъдеш дама означава да си милостива, добра и състрадателна. Днес невинаги е лесно да бъдеш дама, но си струва да бъдеш.

2. Да бъдеш майка е невероятно и красиво изживяване. Но да бъдеш жена не се изчерпва с това да си майка. Ако един ден разбереш, че не искаш да бъдеш майка, впусни се в смело преследване на мечтите, които сърцето ти нашепва.

3. Няма смисъл да излизаш с мъж, за когото знаеш, че не искаш да се омъжиш (или поне с когото знаеш, че нямаш бъдеще). Ако още от самото начало знаеш, че сте несъвместими, че той не е подходящ за теб и е лош човек – не излизай с него. Когато се влюбиш, ще ти е по-трудно да видиш неговите недостатъци и собствените си грешки.

4. Стреми се да бъдеш здрава, а не да бъдеш слаба като модел. Можеш да бъдеш здрава и без да си страшно слаба, а малкият размер невинаги показва добро здравословно състояние. Така че бъди здрава, а не се фокусирай върху размера.

5. Не търси чуждото одобрение, за да се почувстваш значима. Не търси потвърждение на своята себестойност нито в очите на някой мъж, нито в моите. Ти си достатъчно ценна и значима. Ако разчиташ на другите да те направят щастлива, ще се разочароваш.

6. Животът е твърде кратък, за да носиш обувки, които ти причиняват болка.

7. Винаги ще има нещо, което не харесваш в тялото си. Постарай се да не се фокусираш върху него. Просто запомни, че всеки се притеснява от нещо и е твърде зает със своите недостатъци, за да забележи твоите.

8. Ако се омъжиш за мечтател, не руши мечтите му. Подкрепи странните му идеи и го обичай както във върховите му моменти, така и в провалите му. Бъди най-голямата му подкрепа.

9. Ако си поставяш условия, за да бъдеш щастлива, никога няма да си щастлива. Вместо да мислиш „Ще бъда щастлива, когато направя това и това“, стреми се да бъдеш щастлива сега, в този момент. Няма значение каква кола караш или в какъв дом живееш.

10. Сълзите не са най-ефективният начин да постигнеш целите си, но ако ти идва отвътре да плачеш – приеми го. Не крий сълзите си, забрави за това какво мислят другите.

11. Пробвай нови неща възможно най-често. Изправи се срещу страховете си и не им позволявай да те дърпат назад.

12. Жените остаряват по-бързо от мъжете, особено ако родят деца и после се грижат за тях. Не се притеснявай за това, ние пък живеем по-дълго.

13. Бъди благодарна за това, което съпругът ти прави за теб. Не се опитвай винаги да се налагаш, вие сте партньори.

14. Но очаквай съпругът ти да те уважава, както ти уважаваш него.

15. Не се вманиачавай в чистенето, не само че е неприятно за семейството ти, но никой не иска да кани чистофайник в дома си. Намери златната среда – нека домът ти е чист, но без редът да контролира живота ви.

16. Не е вярно, че нямаш нужда от приятели, щом се омъжиш. Стреми се да поддържаш здрава връзка с приятелките си през целия си живот.

17. Много е лесно да играеш ролята на мъченица, когато станеш майка. Не се поддавай на този импулс. Всеки знае, че се трудиш упорито, че вървиш много и неприятни неща. Но отговорностите са част от живота на възрастните.

18. Не се страхувай да обичаш хората. Много хора се боят да обичат, защото се страхуват, че ще бъдат наранени. Да, може и да стане така... но все пак обичай!

19. Опитай се да намериш здравословен баланс между скромността и увереността.

20. Бог те е създал такава, каквато си. Бъди благодарна, че си тук. Опитай се да изпълниш живота си със смисъл и радост.