Скъпа дъще,

Чаках те толкова дълго.

Още когато бях малко момиче и си играех с кукли, всъщност се упражнявах как да бъда твоя майка. Мечтаех си, че всяка вечер ще ти чета приказки за лека нощ. Представях си перфектното ти лице и милата ти усмивка, представях си ги безброй пъти. А ти си вече тук.

Надявам се, че връзката ни ще бъде специална. Вярвам, че ще намерим идеалния баланс между родител и приятел. Искам да бъда приятелката, която знае всички твои тайни, мечти и страхове.

Тревожа се за трудните моменти, когато ще разбереш, че не всеки може да ти бъде приятел, че не можеш да се довериш на всеки.
Искам да те защитя от всичко лошо по света, но и да те подготвя за него. Надявам се, че ще мога да бъда майката, която ще те научи да бъдеш мила, търпелива и ще знаеш какво е прошка.

Но най-вече се надявам, че ти няма да си като мен.

Не искам да търсиш себе си, защото искам ти да знаеш коя си. Искам да бъдеш уверена в себе си, да вярваш в семейството си – в любовта и подкрепата, която винаги ще ти даваме.

Надявам се, че никога няма да ти се наложи да се притесняваш, че си различна и няма да си като останалите. Искам да се гордееш, защото знаеш, че благодарение на това, че си различна, ти си човекът, който си. Не позволявай трудностите да те пречупят, както направих аз. Възползвай се от тях, за да се учиш.

Надявам се, че ще знаеш как да се държиш, когато си ядосана. Моля те, не позволявай на емоциите да вземат връх и да се държиш грубо.

Искам да бъдеш силна и да останеш вярна на принципите си. Дори ако трябва да страниш от много хора, за останеш вярна на ценностите си, се надявам да имаш достатъчно сила и кураж, за да го направиш.

Надявам се, че ще можеш да отвориш сърцето си и да вярваш. Моля те, не позволявай на несигурността си да те отклони от избрания път, както направих аз.

Не се плаши от неизвестното. Бъди смела и любопитна. Учи се и приеми, че неуспехът е част от пътя към успеха. Не се страхувай от неуспеха, защото той ще те научи на най-важните уроци.

Знам, че ти ще намериш пътя си, както и аз намерих своя. Иска ми се никога да не изпитваш болка или тъга, но те са част от живота. Те ще ти помогнат да се превърнеш в достоен човек.

Ти ще се спъваш и ще падаш. Може би ще се страхуваш, но ще станеш, ще се изтупаш от прахта и ще продължиш, защото си силна.

Това е твоят път и трябва да вървиш по него сама. Моля се да не допуснеш същите грешки като мен, но каквото и да е пътуването, аз ще бъда винаги до теб и ще те подкрепям на всяка крачка.

Скъпа дъще, ти си красива. Ти си невероятна. Ти си перфектна.