Поеми си дълбоко въздух. Справяш се невероятно. Ако се съмняваш в това, прочети следващите позитивни мисли, които ще вдигнат самочувстието ти. Ето ги и тях:

1. Платила си си сметките този месец и са ти останали пари, които да похарчиш за ненужни вещи или да обиколиш магазините. Браво, справяш се добре.

2. Съмняваш се в себе си. Понякога се чувстваш неудовлетворена. Това означава, че все още растеш. Не забравяй това.

3. Имаш работа. Изкарваш пари, с които се храниш, плащаш сметките и се грижиш за себе си. Какво от това, ако не изглежда така, както си си представяла всичко? Това не е провал. Ти се учиш да си независима и да поемаш отговорности.

4. Имаш време да правиш нещо, което харесваш. Това може да означава и да седиш на дивана, гледайки телевизия.

5. Не се притесняваш какво ще ядеш. Имаш достатъчно храна в хладилника си.

6. Ядеш, защото ти харесва. Не го правиш, за да оцелееш.

7. Имаш един или двама истински приятели. Хората често се тревожат за количеството, а не осъзнават, че е по-важно качеството. Все пак имаме нужда от истински приятели, а не от познати.

8. Можеш да си позволиш да се возиш на метрото, да си купиш кафе или да заредиш колата.

9. Ти не си същата, която си била и миналата година. Учиш се и вървиш напред. Знаеш как си се променила, за добро или лошо.

10. Можеш да правиш неща, които изискват повече време и финанси. Купуваш си книги, ходиш на театър или кино. Ходиш на пътешествия и имаш красиви дрехи.

12. Знаеш кое не е правилно за теб. Важното е да знаеш.

13. Ако можеше да говориш с по-младото си Аз, би му казала, че си успяла и преживяла всичко лошо по пътя. Всичко ще се нареди, ако още не е.

14. Имаш собствено местенце. Това може да е стая, ъгъл, бюро, място, където да бъдеш себе си и да си починеш от всичко и всички.

15. Изгубила си връзки. Ти си се отворила към нови възможности и трябва да си благодарна, че си имала тези хора в живота си, а не да съжаляваш.

16. Имаш интерес към нещо. То те е заинтригувало като например щастлив живот, нова връзка, книга, филм, секс.

17. Знаеш как да се грижиш за себе си. Знаеш кога трябва да ядеш, от колко часа сън имаш нужда и какво се радваш да правиш.

18. Имаш цели. Имаш мечти, които искаш да постигнеш. Не се отказвай, а ги преследвай!

19.Ти си безкомрпомисна относно бъдещето ти. Някои от най-щастливите хора са тези, които могат да направят всяка ситуация идеална и да се адаптират към всяка една такава.

20. Минала си през трудни моменти. Можеш да се изправиш пред новите предизвикателства и да ги сравниш с отминалите, които си смятала, че не можеш да преодолееш. Животът не е станал по-лесен, ти си по-умна.