Свети Валентин е съвсем скоро, но това не означава, че романтиката трябва да дойде за ден и след това да бъде забравена за следващите 12 месеца. Този ден трябва да бъде само началото на година, пълна с влюбени погледи, мили роматични жестове и постоянно доказване на любовта. Нека да сме наясно с едно – романтичните жестове не са задължително скъпи материални подаръци, които, да, със сигурност ще поблазнят егото и ще зарадват човека до теб, но все пак звучат някак изтъркано, не мислиш ли...

Ейбрахам Линкълн е бил доста прав, когато преди толкова много години е стигнал до заключението, че "действията говорят по-силно от думите" или в случая подаръците, особено ако говорим за езика на любовта. Обсипването на човека до теб с безкрайни дрънкулки без мисъл или причина зад тях не е никак романтично, a по-скоро монотонно. Част от същността на запазването на огъня в една връзка, е именно в спонтанността и доказването на любовта помежду ви във всеки един миг. Аз например все още си спомням първия път, когато гаджето ми ми купи любимото кафе, точно така, както го обичам, без дори да се налага да му казвам. Беше едва на третата ни среща, а той отлично знаеше как го пия. Няма да крия, че наистина се почувствах специална в очите му. 

Така, че ако все още се чудиш как да го изненадаш, сме ти подготвили няколко романтични идеи, които със сигурност няма да го оставят равнодушен.

Първата среща

Защо не възпроизведеш първата ви среща? Убедена съм, че още помниш съвсем ясно всички онези, изпълнени с леко неловки приказки мигове, в които коремът ти е бил свит на топка. Покани го на вашето местенце, без да му споделяш подробности. Ако имаш възможност облечи същите дрехи (и не, не ми казвай, че въобще не помниш кои са били) и отидете отново там, където прехвърчаха първите искри на вашата зараждаща се любов. Нека коленете ти отново омекнат, а сърцето ти бие лудо, докато се чудиш "Кога ли ще ме целуне най-после".

Ден само за вас

Наслади се пълноценно на времето прекарано с любимия, без да се чувстваш притисната от клиширани традиции в месеца на любовта. Сещаш се за какво говоря - излежаване до късно в мекото и топло легло, домашно приготвена храна, бутилка вино, свещи и кино на закрито...Романтика в най-добрия й вид!

14 от 14

Както всички знаем, Свети Валентин е на 14 февруари, така че вместо да му подариш нещо си само тогава, защо не измислиш 14 сладки изненади. Плик с мило писмо, в което му разказваш кои са нещата, които обожаваш в него, дата със среща на сляпо на някое ново и готино местенце в града, билети за кино за филм, който и двамата чакате с нетърпение... Идеите могат да бъдат всякакви, но най-важно е да са конкретизирани спрямо вкуса му и да си сигурна, че ще се зарадва максимално.

Малките неща

Да знаеш, че партньорът ти се грижи, слуша това, което казваш и винаги се стреми да те изненадва с любимите ти неща, е най-сигурният и романтичен акт. Купи му любимата бира или му подари билет за мач на любимия му отбор. Няма как да не му хареса. 

Убедена съм, че сега ще си кажеш: "Да, ама всичко това е някак си недооценяващо, несериозно или недостстъчно скъпо, за да му покажа колко всъщност го ценя и обичам". Ех, ако знаеш колко много ми се иска да избягам от всичко и от всички и да се отдам на парченце от рая, резервирайки хотелска стая само за една нощувка ако щеш в любимия Париж. Само ние двамата, вана с балончета, бели пухкави халати и може би румсървиз с шампанско и ягоди. А после да се разходя из малките кокетни улички, облечена в спиращата дъха рокля Valentino на Кари от последния епизод на "И просто ей така" и заедно с любимия да вечеряме в някой от най-изисканите ресторанти на Шанз-Елизе...

За жалост, всичко това е свързано с огромни финанси, които да задоволят тази ми прищявка. Ще ти кажа обаче и друго - наскоро имах рожден ден и си обещах, че повече няма да правя компромиси със себе си. Ще си подарявам малки и стоплящи сърцето удоволствия, защото пък в крайна сметка веднъж съм на 30 и животът ми ей сега като с едно щракване ще се изниже през пръстите ми.

В най-романтичното време от годината, има кой да се погрижи и за мен, и за него – защото с любимия Ferratum винаги имам работещо решение.  Е, със сигурност няма да съм облечена с дизайнерската рокля, но поне пък открих един изключително лесен, бърз и удобен начин да не се тревожа излишно за финансите си покрай всичко това и навръх 14-ти да сме заедно с любимия в града на любовта. 

"Подари си 24 карата любов" е кампания, която тази година ти дава възможност да бъдеш една от 10 късметлии, които могат да се насладят на нещо наистина по-специално.

Всичко, което се иска от теб, е в периода 03.02 - 03.04 да кандидатстваш за кредит с промокод FERRATUM24, за да участваш в надпреварата за наистина страхотни награди: 4 броя 10гр. кюлчета 24-каратово злато, 3 електронни ваучера за SPA пакет за двама с две нощувки, вечери, масажи и вино в Сандански* или 3 безвъзмездни кредита за суми до 6000 лв.

Подари си любов, раздавай любов. Защото неслучайно в този период и най-малкият жест ще бъде оценен подобаващо. Остави хейтърите да си живуркат живота и запомни едно - всеки ден може да бъде Св. Валентин и всеки миг би могъл да бъде специален, стига да дадеш една усмивка и кажеш поне едно "Обичам те" на любим човек през деня. 

 

*ако тази почивка не е по вкуса ти, ваучерът може да бъде заменен за друго из над 500 преживявания