Искаш ли да разбереш какъв е мъжът до теб? Ето и няколко съвета, които ще ти помогнат да разбереш дали можеш да разчиташ на него.

1. Пита ви как се справя най-близката ви приятелка след раздялата. Това, че се интересува от приятелите ви е прекрасен знак, че е грижовен и състрадателен. Много добър показател за това, че вие и животът ви сте важни за него.

2. След като се е запознал със същата приятелка, ви пита дали всичко е минало добре. Не бихте искали да сте с мъж, който ви казва, че му е все тая дали приятелите ви го харесват, защото това са хора на които вие държите.

3. Когато споделяте за проблеми в работата, той не завърта очи пренебрежително с довода, че „отново се оплаквате“. Ако няма търпение и желание да обсъдите този проблем какво остава за нещо по-голямо?

4. Той е мил със сервитьорката, продавачката и не се държи грубо с обслужващ персонал. Може да се чувствате добре в компанията на готиния сладур със самочувствие, но ако той е пълен гадняр какво от това? Не се срещайте в човек, който се държи лошо с другите.

5. Игнорира ви на партита с негови приятели. Не става въпрос да бъдете лепната за него, но ако той се забавлява активно, а вие стоите сама в ъгъла, нещо в цялата ситуация би трябвало да ви разтревожи.

6. Иска да сподели последното си парче пица с вас и не казва нищо, когато изядете повече от него. 

7. Не ви обсебва. Няма нищо лошо в това да иска да прекарва времето си вас. Но всеки има нужда от лично пространство. Ако наистина държи на вас, ще ви стимулира да правите нещата, които обичате.

8. Живо се интересува от историите, свързани с детството ти (или поне се прави, че е така). Ако стане нетърпелив, когато му разказвате подобни неща, не се радвайте особено. Не е добър знак, защото как би ви изслушал тогава, ако се скарате и трябва да изясните ситуацията.

9. Не се напряга, когато кажете, че имате нужда от време за себе си. 

10. Никога не казва неща като „Ти си луда“ или „Говориш абсурдни неща“. Понеже е състрадателен и мил, знае, че подобна реплика би те наранила. 

11. Кара те да се чувстваш секси постоянно. Не искаш да прекараш живота си с човек, който те кара да се чувстваш несигурна и нежелана, нали?

12. Няма приятелки жени, които са колекция от минали връзки. Ако има приятелки, които не са били в интимни отношения с него, най-вероятно харесват характера му и това, че могат да разчитат на него.

13. Изключително много се радва на това, че с най-добрият му приятел се разбирате, защото и двамата сте важни за него.

14. Не получавате десетки обаждания и съобщения, след като сте прекарали вечерта навън с приятели. Това би бил манипулативен и ревнив ход. 

15. Казва ви, че ви харесва и обича, ако сте заедно от по-дълго време. Един себеуважаващ се мъж, няма да има притеснение да ви каже всичко в очите. Той ще знае, че имате нужда от това.

16. Пише ви, за да попита как е минало важно събитие за вас – без да се натрапва.

17. Не ви кара да бързате, когато се връщате от входната врата, за да проверите дали червилото ви изглежда добре. Може деликатно да ви подскаже, че закъснявате и да ви обясни, че сте прекрасна, но не и да нервничи. Той знае, че държите на външния си вид и уважава това.

18. Когато сбърка някъде се извинява, а не ви оставя да се тормозите и ядосвате със седмици. Инатът не е добро решение за никой от вас и може да стане причина за големи кавги. Дори когато имате предвид нещо незначително.

19. Когато вие сбъркате, той може да ви прости. В крайна сметка той е наясно, че няма перфектни хора и всички грешат.

20. Има хобита и интереси, които са различни от срещите с вас. Имате желание да излизате с личност, нали? 

21. Говори за бъдещи планове с вас, дори да бъдат в много близко бъдеще.

22. Дава си време да ви опознае и да разбере повече неща за вас, преди да започне да ви сваля звезди. Ако избързва прекалено много, има опасност от пламенна, но бърза любов.

23. Казва ви колко хубаво си е изкарал, след като е бил с вас. Не следва някакви правила и норми, според които трябва да изчака да минат няколко дни. Той просто ви харесва и това е.

24. Той е абсолютно наясно със себе си и това, което иска.

25. Вълнува се, когато ви показва нещата, които му харесват. Не защото иска и вие да започнете да ги правите, а защото вие сте единственият човек, с който има желание да сподели емоцията.