За съжаление, хората не се разхождат с табелки, на които пише дали са обвързани, дали търсят сериозна връзка, или са емоционално неподготвени за такава. Ако искаш да разбереш дали той е готов за сериозна връзка, или ще си навлечеш само проблеми с него, прочети тези няколко съвета от експертите.

Преди да преминем към съветите, е важно да осъзнаем, че има най-различни причини някой да не готов за сериозна връзка и въобще за някакво обвързване, всеки си има своята история, но обикновено хората не са готови да се обвържат поради няколко причини:

  • Множество любовни разочарования или скорошна раздяла.
  • Травма от детството.
  • Психически проблеми, например депресия.
  • Страх от обвързване и загубване на „свободата“.
  • Той гледа на жените като бройка и в момента не търси нищо сериозно.
  • Не вижда потенциал във връзката ви и затова само се забавлява с теб.

Какво искат мъжете, които са емоционално неподготвени за сериозна връзка? Да не се обвързват. Причините за това са две:

  • Връзките го плашат и му напомням за минали разочарования или за неуспешния брак на родителите му.
  • Връзките са нещо неудобно и затормозяващо, защото в момента просто иска да се забавлява.

Как да различиш мъжа, който е готов да се обвърже, от този, който само си играе с теб? Има няколко признака, които ще ти помогнат:

1. Онзи, който не желае да се обвързва, те пази в тайна

Емоционално недостъпният партньор прекарва време с теб, но винаги сте само двамата. Това е нормално, ако се виждате от съвсем скоро, но ако излизате месеци наред и ти не познаваш нито един от приятелите му – има нещо подозрително.

Такъв човек не желае да се запознае и с твоите приятелите, ако все пак го направи, изобщо не бърза да ти върне жеста.

Емоционално достъпният партньор няма проблем да те запознае с приятелите си и е любопитен за най-близките ти хора. Той слуша с интерес за най-добрата ти приятелка или за любимата ти леля.

2. Онзи, който не желае да се обвързва, прикрива емоциите си

Неговите емоции са скрити на сигурно място. Много е трудно въобще да разбереш какво мисли и чувства, защото е толкова потаен. В други случаи ще се държи открито с теб, а после изведнъж ще се затвори, сякаш е споделил твърде много. Освен това не желае да обсъждате връзката ви или те залъгва с някакви клишета, които си мисли, че искаш да чуеш.

Онзи, който е готов да се обвърже, не се притеснява да разкрие чувствата си и сам е повдигнал въпроса за връзката ви. Той не се бои да прави планове с теб или да ти сподели как се чувства.

3. Онзи, който не желае да се обвързва, се страхува от твоите емоции

Той се страхува от чувствата ти, защото тези емоции показват желанието ти да се обвържете и да бъдете наистина близки. Твоите чувства могат да уплашат емоционално недостъпния партньор, защото той се страхува да не бъде наранен или защото тези чувства не му влизат в плана, когато от теб иска само секс.

Онзи, който не се страхува от обвързване, се радва на емоциите ти и на твоето „обичам те“, защото то показва, че сте станали по-близки. Той има желание да подхранва връзката ви и се радва, когато забележи и твоето старание. Такъв човек иска любов и е готов да я даде.

4. Онзи, който не желае да се обвързва, не иска да знае нищо за теб

Такъв човек не се интересува особено от теб, защото ако те опознае, това може да доведе до емоционална връзка. В повечето случаи и той не иска да разкрива прекалено много за себе си.

Онзи, който не се страхува от обвързване, няма търпение да научи повече за теб и сам те разпитва. Освен това с радост ти разказва за себе си и не се притеснява да отговаря на въпросите ти.

5. Онзи, който не желае да се обвързва, не иска да споделя

Един от признаците, че той не търси обвързване, е желанието му да не споделя нищо с теб и да не те допуска в живота си.

Онзи, който е готов за връзка, с радост споделя с теб и те кани в дома си. Разбира се, и той няма да иска да ти сподели всичко, това е съвсем нормално. Но важното е, че иска да ти разкрие повече неща за себе си и не се бои ти да научиш повече за него.

6. Онзи, който не желае да се обвързва, иска само секс, а не търси интимност и любов

Такъв човек може да прави и нежен секс с теб, но не търси истинска интимност, а актът е по-скоро механичен, а целта е просто да стигнете до оргазъм. С такъв човек не правите любов, не си разменяте трепетни думи, не стоите прегърнати след това.

Емоционално готовият партньор не просто прави секс с теб, но е готов да изследва тялото ти и връзката ви – с него можеш да правиш и бурен секс, и нежен секс, да си говорите мръсотии, и да си шепнете мили думи. С него сексът е наистина емоционален, но и през останалото време не се бои да те докосне – да хване ръката ти, да те придърпа към себе си или неочаквано да те целуне.