Всяка жена може да прекара часове в представи как би изглеждал най-прекрасния мъж на света. Да си представя романтични вечери и забавни уикенди.

Различни сме, но всички мечтаем.

Така постепенно ще създадем образа на онзи, „без когото не можем да живеем“.

Страстта е нещо важно и нужно, но имаме склонността да не я разпознаваме, когато е само тя. Особено щом сме се въвлекли в нови отношения, дори не искаме да мислим.

Следващия път си отговорете на въпроса: „Мога ли да бъда толкова влюбена в някого само след месец?“

Колкото да коментираме, да пишем и да анализираме тази тема – любовта е лично преживяване за всеки и ние определяме собствената си дефиниция за нея. Има някои неща, които са общовалидни и ще ти помогнат да усетиш в какво си се „забъркала“.

Искаме или не, винаги ще избираме партньори, които ще събуждат най-големите ни страхове. Причината е, че всички емоционални белези, които сме събрали в миналото ще търсят начин да се покажат. От там можем да направим извода, че партньорите ни ще имат доста сходни черти. Такива хора търсим несъзнателно. Именно с тях ще изпитаме силна страст, особено в началния етап на връзката ни. Това всъщност, мили дами, са инстинктите ни. Подобни отношения ще лежат на първичните ни желания – тях можем да определим като „страст“.

Любовта е нещо друго.

Когато обичаме някого, всичко което той прави, е уникално и възхитително. Всеки момент става скъпоценен и важен. В любовта се чувстваме уверени, здраво стъпили на земята и най-вече–желани. Влюбването се случва с течение на времето, с което сме способни да градим доверие. Страстта и похотта са егоистични действия и тогава ще имате нужда да взимате от човека до вас, когато дойде любовта, единственото ви желание ще бъде да се раздавате и да принадлежите на някого.

Най-голямата грешка, която допускаме е, че изхождаме от твърдението „аз трябва да бъда обичан/а“! Когато дойде любов ще спреш да чувстваш срам, вина и самота.

Няма да има нужда да искаш обич.

Винаги идва момент, когато след първите месеци ще дойде времето и на нашата „скучна страна“. Всички сме попадали в този феномен в началото на една връзка, когато си склонен да правиш всевъзможни неща с половинката си  и това те кара да се чувстваш добре. Но винаги идва моментът, когато се превръщаме в себе си отново.

Това което можем да ви посъветваме е да бъдете жена. Колкото и странно да звучи.

Поддържайте своята женственост, така както сте го правили в началото на връзката ви. Създавайте чувственост, защото по този начин излъчвате доверие.

Забавете темпото, когато сте в страстния етап, за да усетите сами дали искате да продължавате да бъдете този човек, който сте в момента или усещате, че нещата отиват в друга посока?

Най-добрият индикатор за това как приемате любовта, е отношението ви към двойките около вас. Ако виждате, че несъзнателно съдите някого, приемете го като червен флаг – означава, че вие също поддържате част от тази философия.

Хора, които се чувстват щастливи и удовлетворени, могат да открият истинския баланс между любовта и страстта.

Не се старайте да се превръщате в чудесния партньор, който няма недостатъци, защото такъв не съществува – всички го знаем.

За начало се фокусирайте върху себе си и емоциите си. До колко сте готови да се обвържете дълбоко и емоционално?

Разбирайки себе си, ще видите, че в живота ви ще дойде партньор, който ще направи същото!

Намерете някой, който ще прегърне страховете ви и двамата ще направите, така че да изчезнат.