Всички ние заслужаваме да се чувстваме щастливи всеки ден. И търсим щастието под различни форми. Било то комплимент от любимия човек или страхотните обувки, за които отдавна мечтаеш, може да се каже, че голяма част от живота си прекарваш в търсене на щастието.

Докато има много неща, които не можеш да контролираш в живота си, то личното щастие определено е нещо, което можеш. Всичко се свежда до избора, който правиш ежедневно. Щастието е състояние на ума. Затова, следващия път, когато се чувстваш стресирана, тъжна и претоварена, ето 3 неща, които ще ти помогнат да се отърсиш от негативното и да се чувстваш щастлива, всеки ден: 

1. Направи си благодарствен списък

Преди да се отправиш към леглото вечер или да започнеш деня си сутрин, изброй три неща, за които си благодарна. Това е първата стъпка към щастието. Вземи дневника си и записвай в него всички неща, за които се чувстваш благодарна! Това просто упражнение, тренира мислите ти да търсят положителните неща в живота. Освен това, да се научиш да си благодарна, те учи да спреш да сравняваш живота си с този на другите, защото се концентрираш изцяло върху нещата, които имаш, без да се оплакваш от това, което нямаш.

2. Отделяй достатъчно време на любимите си хора

Прекарването на времето с любимите ви хора наистина помага, ако се чувстваш нещастна. Може да е нещо просто като вечеря с приятелките ти или телефонен разговор с майка ти. Отделянето на достатъчно време, в което да бъдеш с хората, които обичаш, облекчава стреса и увеличава благосъстоянието ти. Според учените, това е благодарение на окситоциновия хормон, който се освобождава, когато прекарваш времето си с хората, които обичаш. Наличието на добра система за подкрепа те прави по-щастлива, защото знаеш, че можеш да разчиташ на тези, които те обичат и не си сама.

3. Прави нещо за себе си всеки ден

Стартирай с прости неща. Напълни ваната, запали свещи и се изгуби в историята на добра книга. Направи си мини шопинг тур в търсене на перфектната рокля или сготви любимото ти ястие само за себе си. Когато се награждаваш за добре свършената работа и упоритостта, която ежедневно полагаш в живота си, определено ще почувстваш прилив на още сили и енергия, които незабавно ще те направят по-щастлива, спокойна и уверена в себе си.

Правейки тези три неща всеки ден отваряш съзнанието си за щастието и позитивните неща в живота ти, които само чакат да ти се случат.