Всеки от нас се стреми към дълъг и щастлив живот. Такъв, в който правим нещата, които харесваме и помагаме на света да се превърне едно по-добро място.

А достигнали ли сме го? Поне някаква малка част от него?

Или сме прекалено "заети" да вършим онези неща, които са наложени от обществото: сигурна работа, често съпроводена със стрес и напрежение, справяне с ежедневни драми и куп други "оправдания"... 

А ключът към щастието е тук. В нас. Просто трябва да го открием вътре в себе си и да отключим силата, която имаме. Защото всички известни личности, на които се възхищаваме като Опра, Бил Гейтс и Тони Робинс, както и много други, също са хора, като нас самите. Те също имат ежедневни проблеми и драми. Но са успяли по някакъв начин да ги преодолеят и да достигнат не само до щастието, но и до възможността да помагат на останалите. Те също имат по 24 часа на ден като нас, но ги харчат по различен начин.  Как го правят? 

Ето три неща, които ще доведат до значително подобрение на живота ни и ще ни приближат до мечтаното щастие. 

Качествен сън

За да бъдем пълноценни през деня, трябва да си осигурим поне 7-8 часа на вечер сън. Въпреки че е подценявано, недоспиването може да доведе до много проблеми, сред които депресия, липса на желание за секс, слаба памет. 

Как да го подобрим: Като приемем предизвикателството да спим между 7 и 8 часа в продължение на 21 последователни дни. Така веднага ще усетим разликата, подобрението в настроението ни и качеството ни на живот като цяло. А и 21 дни са достатъчни за изграждането на нов навик, така че след като отминат, сънят по 7-8 часа на ден ще бъде нещо абсолютно нормално. 

Книгите, книгите...

Книгите разказват истории, които не сме чували, водят ни на места, които не сме посещавали и ни обогатяват духовно и емоционално. За това, прочитането по една книга на седмица е препоръчително, ако искаме да подобрим качеството си на живот, да запазим детското си въображение и да имаме висока обща култура. 

Как да го направим: Ако в продължение на четири седмици четем по една нова книга всяка седмица, след четвъртата вече ще приемаме света по един нов начин, ще сме си изградили навика да четем (например всяка вечер преди лягане) и ще се чувстваме много по-освободени и изпълнени с енергия.

Колко чужди езика знаете?

Владеенето на повече от един език отваря неограничени възможности както в кариерата, така и в качеството на живот. Колкото повече езици знаем, толкова повече възможности за добра работа имаме, можем да пътуваме без да се притесняваме от езиковата бариера и като цяло получаваме голяма доза свобода. 

Как да го направим: Колкото повече чужди езици знаем, толкова по-добре. Веднага можем да започнем да учим нов език, който ни харесва и колкото по-добри ставаме разбирайки и говорейки го, толкова по-самоуверени ще се чувстваме. 

И така, когато направим всички тези неща, подобреното ни Аз ще бъде благодарно, останалите също.