Днес ще ви кажем кои закони ще направят живота ви в пъти по-изобилен и ще ви помогнат да сбъднете мечтите си.

Законите на обмена на Вселената, които включват основните правила за съществуването на всички живи същества, винаги действат. Изобилието, към което повечето от нас се стремят, не е цел или дори начин да забогатеем. Важно е да разберете, че парите са средство за размяна, те отразяват стойността на определени услуги, а изобилието е мястото, където има полза от това, което давате и правите за други хора. Където няма полза, няма да има изобилие.

Така че, добре е да се разделите с идеята, че сте по-добри от другите в нещо и следователно имате нужда от повече – очакването за повече винаги води до егоцентричност и нарцисизъм, отравящи живота и ни отчуждаващи ни от крайната цел. Всеки от нас е "батерия" в електрическата верига, която има минус и плюс. С други думи - при нас идва точно толкова, от колкото имаме нужда - просто във Вселената винаги има баланс. Не мислете, че имате нещо, което другите нямат и то може да ви даде предимство пред останалите. Изобилието в живота е резултат от вашите мисли и вярвания и всеки човек трябва да осъзнае, че разполага не само с ума и способностите си, но и с енергия, която може да бъде умножена чрез спазването на законите на обмена.

Закон №1 -  ако някой ви принуди да извървите една миля с него, изминете две

Следвайки това правило, няма да останете невъзнаградени. Имайте предвид, че този закон работи и в двете посоки и така освен да получите нещо хубаво, може и причиненото зло да се върне право към вас. За да живеете в хармония със себе си, трябва да правите, действате и говорите това, което искате да се случи на самите вас. 

Закон №2 - Необходимо е да създавате, а не да се опитвате да заобиколите другите

Основната цел на живота не може да бъде конкуренцията - ние не извличаме полза, ако действаме само с поглед върху другите. Трябва да се стремим да създадем нещо ново. Всеки човек в системата на изобилието е източник на творчество, което непрекъснато се създава посредством нашите мисли и чувства. И да, това се случва всяка секунда - основното е да се концентрираме върху нашите постижения, успехи и това, което бихме могли да сътворим.

Закон №3 - Разгърнете целия си потенциал

Всеки от нас разполага с огромни ресурси, които понякога напълно игнорира. Наша задача е да правим това, което ни вдъхновява. Само тогава ще можем да получим вътрешна сила за по-нататъшни постижения и да достигнем невиждани висоти.

А сега представете си, че са минали 10 години и сте постигнали значителен успех и материално благополучие, за каквото винаги сте мечтали. Сега сте богати и успешни, всичките ви мечти са се сбъднали. Изживейте деня си в това бъдеще, представете си какво правите, кой е около вас, за какво мислите в този момент.

Запазите в главата си този жадуван образ от бъдещето, върнете се в настоящето и погледнете живота си с други очи – погледът на успешен и богат човек. Изживейте един ден, изучавайки своите действия, заобикалящата ви среда и мислите си от гледна точка на вашето ново мислене, като същевременно си припомняте трите закона за обмена.

След 24 часа изучаване на настоящия си живот през очите на богат човек, напишете писмо до себе си. Дайте си умни съвети и насоки, които да ви помогнат да постигнете изобилието, което виждате в бъдеще и започнете да живеете с мисъл и действие да се доближите до него колкото се може по-скоро.