Лятото е тук и напълно разбираме желанието ти да внесеш малко промяна във визията си. Как обаче да си сигурна, че цветът, на който си се спряла, е точният за косата ти и няма да изглеждаш смешно? За да избегнеш възможността от грешки и да си сигурна в избора си, сме ти подготвили няколко лесни за изпълнение съвети, които да следваш: 

1. Вземи под внимание цвета на кожата си

Не ти стига, че откриването на подходящия фон дьо тен е достатъчно трудна задача, ами сега трябва да мислиш и за намирането на перфектния цвят на косата. Е, мила, хората са го казали „Красотата изисква жертви!” Но нека сложим край на паниката! Разбира се, че имаш пълното право да избереш каква да бъде косата ти, но ти гарантираме, че ако се съобразиш с цвета на естествения ти тен, ще получиш наистина прекрасен резултат. Точно както се стремиш цветовете на различните части от аутфита ти да си пасват, така и нюансите на косата и кожата ти трябва да си кореспондират. Независимо дали имаш бледа, по-жълтеникава или тъмна кожа, винаги можеш да подсилиш естествената си красота, а не да допуснеш точно обратното, акцентирайки върху несъвършенствата си. Имай предвид, че неподходящият цвят би могъл да добави някоя и друга година към възрастта ти и да направи така, че да изглеждаш уморена. Ето няколко съвета:

- дамите с по-бледа кожа и светъл, но студен подтон (склонна към зачервявания кожа) са страхотни с пепелно русо, докато тези с по-топъл подтон (с по жълтеникав оттенък) могат да заложат на рус, ягодов, карамелен, златист или меден цвят;

- дамите с умерен тен и розов подтон обикновено изглеждат чудесно с по-студени нюанси на русо, кестеняво или червено;

- великолепни за дамите с по-тъмна и маслинова кожа, пък са ярките и горещи тонове като кафяво, шоколад, кестен, махагон, лешник и класическото черно.

И тъй като сме наясно колко важно е да дадеш на косата си грижата, която ѝ е така необходима, имаме страхотна новина за теб! Вече 50 години дамите в България се доверяват на марка №1 в грижата за боядисаната коса Aroma Color. Нейната тайна се крие във формулата обогатена с интензивни пигменти и натурално масло от макадамия. Тя защитава и подхранва косата по време на боядисването, а резултатът е блестящ и дълготраен.

2. Не отивай в крайности от самото начало

Сляпото следване на тенденциите определено е най-лесният начин да се озовеш моментално при фризьора, където да се молиш нещата да се оправят. Когато говорим за промяна на цвета, добре e да правиш малки крачки, ако досега не си боядисвала косата си. Същото важи и ако не си напълно сигурна дали си готова за драстична промяна във външния си вид. Тогава те съветваме да се спреш на цвят, който е с до 2-3 нюанса по-светъл или тъмен от естествения ти. Имай предвид, че изборът на перфектния цвят не само ще подобри тона на кожата ти, но и ще подчертае най-изразителните черти на лицето ти. Добре е да поставиш на везната нещата, които ти подхождат и тези, които не чак толкова. Ако се съобразиш с това, то възможността да сгрешиш вече е сведена до минимум.

3. Избирай умно

Да, онова златно русо може и да изглежда страхотно на кутията, но как мислиш - дали ще стои също толкова добре и на теб? Затова е важно винаги да се допитваш до каталога на избраната от теб марка боя, а ако се чудиш между два цвята, винаги залагай на по-светлия от двата. Само по този начин, ако резултатът не е търсеният, ще можеш да го коригираш с по-тъмен цвят, докато връщането от по-тъмен към по-светъл би бил доста по-невъзможен. Ако пък си решила да изсветляваш косата си в домашни условия (с повече от 3 тона по-светъл от естествения ти цвят), трябва да те предупредим, че те очаква същинско предизвикателство. Тъй като най-вероятно полученият цвят няма да бъде като на кутията, ти препоръчваме да използваш изсветлител. Съобразявайки се с тези няколко правила, ще сведеш възможността от грешки до минимум.

4. Не взимай решението да смениш цвета на косата си, когато си прекалено емоционална

Макар и да звучи странно, това е напълно вярно. Самата Коко го е казала: "Жена, която сменя прическата си, се кани да промени живота си" Признай ни нещо - колко пъти след като си късала с гадже, някой в офиса ти те е изнервял до краен предел или просто не си била на кеф, ти се е искало да промениш драстично нещо в себе си? И кой го отнасяше – разбира се, че косата ти… та, кой друг. Но как мислиш – дали малиновият цвят би изглеждал също толкова готин и на другия ден, колкото и днес след хиляди изхабени нерви и няколко чаши вино?

 

Само сега Aroma Color ти дава прекрасната възможност да бъдеш една от шестте късметлийки, които ще могат да спечелят 3 броя комплект бижута колие и обеци с кристали Swarovski във формата на капка, както и 3 опаковки боя в избран от теб цвят. Единственото, което трябва да направиш, за да се включиш в надпреварата, е да отговориш правилно на въпроса “Колко нюанса предлага палитрата на Aroma Color?” Имаш време точно до 8.07.2018 г. 

Пожелаваме ти успех и не забравяй – с Aroma Color боядисването се превръща в истински празник на цветовете!