Всяка дама има желание да поддържа косата си бляскава, красива и жизнена. Истината обаче е, че тя често остава на заден план, защото в трескавото ни ежедневие рядко ни остава време, което да отделим на външния си вид. Тук сме подбрали за теб четири ценни съвета за перфектна коса, които не изискват сериозни допълнителни грижи от твоя страна, но пък са изключително ефективни.

Не забравяй, че в много духовни практики косата се възприема като продължение на личността. За йога, например тя е подарък от природата, който помага да повишим виталността, интуицията и спокойствието си. Звучи чудесно, нали?

Нека тогава запретнем ръкави:

1. Миеш ли косата си прекалено често?

Някои дами правят грешката да мият косата си всеки ден, което отмива от скалпа естествените масла, които я хидратират и тя започва да се омазнява по-често. Тази практика е особено вредна през зимата, когато косата ни и без това е подложена на допълнителни вредни влияния. Затова, ако си свикнала да миеш косата си всеки ден, разреди ги и започни да го правиш поне през ден.

2. Подбери внимателно измиващите средства

Много е важно какви измиващи средства за коса използваш. Условията в нашето съвремие често се променят, затова те съветваме да следиш новите предложения от разкрасителната индустрия. Съвсем наскоро на пазара се появи новата серия Gliss Fiber Therapy, която е първата широкодостъпна серия с Plex технология. Доскоро продукти, съдържащи уникалната активна съставка, се предлагаха единствено в професионалните фризьорски салони, а ето че сега можете да постигнете перфектна грижа за косата си сами у дома. Тайната на Plex технологията се крие в това, че чрез специални йонни връзки успява да възобнови нарушените връзки в косъма. Така изтощената, увредена и повяхнала коса се превръща в свежа грива, с която ще се гордеете. Серията на Gliss Fiber Therapy се състои от шампоан, балсам, маска и двуфазен спрей с масла.

 

3. Остави косата си да изсъхне сама

Косата се уврежда най-вече от високите температури, на които я подлагаме, затова те съветваме да отделиш малко повече време и след като я изкъпеш да изчакаш максимално дълго време да изсъхне сама. Освен това е добре да ограничиш и използването на продукти като преса и силен сешоар, защото те ще я увредят допълнително.

4. Опитай сатенени калъфки

Замисляла ли си се колко лесно памукът попива влагата? Истината е, че той попива и естествените масла върху кожата и косата ти докато спиш. Затова по-добре заложи на калъфки от сатениран памук, който няма да попива толкова много, ще предпази кожата ти от появата на бръчки и ще спомогне затова косата ти по-дълго да остане стилизирана, ако си си направила прическа. Доста предимства, нали?