Препоръчително е човек да има от 6 до 10 възглавници в леглото си за удобство, но обикновено спим само с 2. Често срещано схващане е, че се нуждаем само от възглавници, на които да опираме главата си, но в действителност има още нещо - спането с възглавница между краката може да помогне на тялото по много начини, както и да спите по-добре.

Открихме 4 причини, поради които спането с повече възглавници е добра идея.

1. Подобрява кръвообращението в тялото

Поставянето на възглавница между краката и издигането им помага за облекчаване на притока на кръв в тялото. Отнема натиска върху вените и улеснява кръвообращението, помага на органите да функционират правилно и дори повишава имунната система. Също така може да помогне да облекчите болката от разширени вени.

2. Предотвратява хъркането

Според експерти, спането на лявата страна е най-добрата позиция, ако хъркате. Но тъй като спането на една страна може да окаже натиск върху гърба и бедрата, препоръчително е да поставите възглавница между краката си, за да можете да се отпуснете.

3. Помага за намаляване на стреса на коленете

Ако болките в коляното често ви държат будни през нощта, може би е време да започнете да спите с възглавница между краката си. Това ще помогне да се отпуснете и може да облекчи болката ви. Ако спите по гръб, поставете възглавницата под коленете си, или ако спите настрани - опитайте да я поставите между коленете си.

4. Помага за поддържане на правилната позиция на сън

Неправилното заспиване нанася повече вреда на тялото отколкото си представяме и може да причини болки в гърба, бедрата и ставите. Спането с възглавница между краката намалява натиска върху долната част на гърба и гръбначния стълб. Ако спите по гръб, малка възглавница под гръбнака може също да ви помогне да поддържате тялото си изправено и в добра позиция. Ако нормалната възглавница не е достатъчна, онлайн се предлагат специално изработени, които могат да ви помогнат да спите по-добре.

С колко възглавници спите обикновено?