Задължителна част от визията за едни или неизменна необходимост за други, безспорно очилата са не само красиво допълнение към външния ни вид, но и осигуряват нужния комфорт и защита. Именно затова от огромно значение е изборът на очила да бъде обмислен и съобразен с няколко основни правила:

Пoдходящата форма на рамките

Определянето на правилната форма на лицето ще гарантира, че рамките, които изберете, ще ви пасват най-добре. Правилният избор ще ви накара да се чувствате комфортно и ще ви даде онази увереност, която може би ви липсва. Ето и нашите предложения според формата на лицето:

  • кръгло лице - изберете очила с правоъгълна, квадратна форма или много леко заострена форма, която завършва точно над скулите.
  • овално лице - това е формата на лице, която всеки би искал да има. Всеки тип рамка подхожда на него, дори класическите форми. Добре е обаче да избягвате кръглите очила и oversized модели, които покриват голяма част от лицето ви.
  • продълговатото лице - заложете на авиаторските очила. Те ще омекотят излъчването и ще придадат по-хармонична линия. Тези тип "котешко око", чийто външни ъгли са извити нагоре също биха ви подхождали.
  • квадратнo лице - кръглите и овални рамки ще подчертаят елегантно линиите на лицето и ще добавят нежност към визията.
  • триъгълно лице - ако това е вашето лице, то най-добре е да заложите на класически стил рамка, със заоблени ъгли и семпла форма или геометрични по форма модели.
  • сърцевидно лице - подходящи са рамки стил “авиатор”, овални или такива с по-широки долни ръбове.

Подчертай предимствата си

След като вече сте определили формата на лицето си, е много важно да се подчертаят чертите, които харесвате, за сметка на тези, които смятате за свои недостатъци. Какво имаме предвид – ако имате красиви и изразителни очи, подчертайте естествената им красота с по-обикновена и семпла рамка, а ако носът ви притеснява – изберете такава, която не е допълнително удебелена в тази област.

Oпредели стила си

Ако можете да опишете стила си с една дума, коя би била тя? Елегантна, семпла или пък екстравагантна? Не забравяйте, че очилата са аксесоар, който трябва да подхожда на цялостната ви визия.

Сигурността е най-важна

При избора на очила изключително важно е да се обърне внимание на защитата на стъклата. Информирайте се за видовете стъкла, техните предимства и категории на защита, след това изберете продукт с гарантирано качество и произход.

 

Ако все още не сте избрали подарък за себе си и своя любим за празника на влюбените, имаме страхотна новина! Само сега верига оптики GRAND OpticsJOY Optics имат неустоимо предложение! В периода 9-18 февруари можете да закупите два чифта очила по ваш избор на цената на един! И това не е всичко – имате пълната свобода да избирате и правите различни комбинации. Ако вашата половинка има нужда от нови диоптрични очила, а вие нямате търпение да добавите актуален модел слънчеви очила към колекцията си, ще заплатите стойността само на едните. Възползвайте се още сега от огромния избор от диоптрични рамки и слънчеви очила на световноизвестни брандове, включително и най-новите колекции за 2018 г. Повече за промоцията можете да научите тук: https://goo.gl/bEFuEt