Всички ние търсим онази силна връзка с друг човек - безусловната любов, която трае цял живот. Но преди да я намерим, първо трябва да преминем през няколко житейски урока.

Ето кои са 5-те вида любов, които ще срещнеш през живота си:

1. Първата любов

Първата любов обикновено е доста болезнена, защото нямаме никакъв опит, а очакваме всичко. Обичаме другия с цялото си сърце и никога преди не сме изпитвали такава радост и толкова силно вълнение. Когато той не е до нас, се чувстваме нервни – имаме физическа нужда той да е до нас. Изключително рядко първата любов продължава цял живот, защото най-често тя е основана само на нашите блянове, а не на реалността.

2. Токсичната любов

Първоначално си мислиш, че той е идеалният мъж за теб. Просто е толкова лесно да го обичаш. За момент дори си мислиш, че той е любовта на живота ти. После той започва да се отдръпва, ти изпадаш в паника, чудиш се къде бъркаш, искаш да станеш по-добра заради него, за да не го разочароваш...

След време обаче разбираш какво се крие под маската му – един умел манипулатор, който не може да ти даде истинската любов, за която копнееш. Много от нас са преминали през такъв тип връзка, така че не се обвинявай, ако не си прозряла лъжите му още в началото.

3. Любовта като утеха

Рано или късно винаги стигаме до един етап от живота ни, в който се чувстваме съсипани, наранени и безпомощни. Тогава имаме отчаяна нужда от подкрепа, от човек, който ще оправи проблемите ни. Някои хора успяват да се измъкнат сами от кризата, а други търсят утеха в любовта на първия добър човек, който срещнат.

Този човек ще ти помогне в трудния момент, ще ти даде време и пространство, за да излекуваш раните си, ще ти покаже, че хората мога да бъдат добри. Но в същото време осъзнаваш, че не си истински влюбена в него и не можеш да отвърнеш на любовта му. Чувстваш се гузна, че си го използвала, затова известно време се опитваш да поддържаш връзката ви, но няма смисъл. Просто не можем да заповядаме на сърцето си да обича. Освен това истинската любов се гради от двама равни, които се допълват.

4. Изпепеляващата любов

Вече си се поуморила да търсиш любовта и малко си се отчаяла, точно тогава се появява той и запалва в теб страст, каквато никога преди не си познавала и за която само си мечтала.

Любовта ви е щура, вълнуваща, безкрайно романтична. Чувстваш се така, сякаш си попаднала във филм. Но такава любов бързо догаря. Накрая се чувстваш още по-объркана и емоционално изтощена. На този етап наистина си готова да се откажеш от идеята за истинската любов.

5. Безусловната любов

Ако обаче не се отказваш и не се примиряваш, ще откриеш човека, с когото ти е писано да споделиш живота си. С този човек ще изпитваш неописуема страст, но и силна емоционална връзка. Човек, който винаги ще е до теб в трудните моменти. Човек, който обичаш с цялото си сърце.

Понякога истинската любов не си личи по първата ви среща и не е казано, че при нея никога няма разногласия и проблеми, но истинската любов съществува и за нея си струва да се борим.