Ноември е вече тук и докато есента стабилно се настанява в ежедневието ни, време е да предприемем някои нови и дългоочаквани промени. Едни от нас използват това време, за да стартират нови проекти и да се мотивират за постигане на цели, а за други предпоследният месец от годината е изцяло свързан с почивка и презареждане с нови сили. Ние ви предлагаме да използвате настоящия месец за пълноценна почивка и преосмисляне на ежедневието, ако сте родени под някой от тези 4 зодиакални знака:

Рак

Вие, Раци, сте изцяло отдадени на другите. Винаги сте готови да правите услуги и да се грижите за близките си. Въпреки това, трябва да отделите този месец, за да помислите за себе си. Вие също имате нужди и вашият комфорт е не по-малко важен. Въпреки че обожавате близките си хора, дори да обичате да се грижите за всички около себе си, трябва да положите малко усилия, за да обърнете внимание и на себе си също толкова отдадено. Ако не го направите, рано или късно ще достигнете до пълно изтощение. Спрете да изразходвате цялата си енергия, влагайки усилия само за другите, а в същото време да игнорирате собствените си проблеми. Ако не помогнете на себе си, в крайна сметка няма да може да помогнете ефективно на никого.

Дева

Вие сте работохолици и перфекционисти, Деви. Винаги работите по целите си и те винаги са висока топка. Тази ваша амбиция често не ви позволява да си вземете почивен ден, защото се страхувате, че ще изостанете. Знаете, че трябва да положите сто процента от усилията си, ако искате да успеете, и сте готови да работите упорито колкото е нужно. Това обаче не означава, че трябва да се чувствате нещастни или уморени. Изпитвайки вина всеки път, в който си вземете почивка, запомнете, че именно тя ще ви помогне да вършите работата си по-ефективно. Ако никога не си давате почивка, скоро ще откриете, че правите глупави грешки, които бихте могли да избегнете. Мечтите ви са големи, но трябва да забавите темпото поне малко, за да ги постигнете.

Везни

Има толкова много неща, които искате да направите в живота си, мили Везни. Не забравяйте, че имате достатъчно време за всичко, не е нужно да бързате. Не е нужно да се притеснявате да се придържате към някаква въображаема времева линия. Така само си създавате допълнителен стрес, който води до изтощение. Въпреки че е важно да имате високи стандарти и очаквания към себе си, няма нужда да се самообвинявате, когато денят ви не е толкова продуктивен или вълнуващ, колкото сте се надявали. Отнасяте се към всички останали с доброта и състрадание, но е време да започнете да правите същото за себе си. През месец ноември се научете да изпитвате същото удоволствие както, когато постигнете дадена цел, така и когато прекарате просто един мързелив ден в леглото. Приемете, че някои дни просто не са предназначени да бъдат диво приключение, а просто уютни и топли.

Риби

Последните няколко седмици и дори месеци бяха невероятно стресиращи за вас, Риби. Ето защо е време да седнете и да се отпуснете. Заслужавате почивка, защото психическото ви здраве има значение и въпреки че физически можете да се чувствате достатъчно силни, това не означава, че би било добра идея за вас емоционално. Понякога е добре да отделите малко време за себе си и да се фокусирате единствено върху собствените си нужди и желания. Трябва да си позволите да бъдете егоисти, така че дайте си разрешение да поставите списъка си със задачи на изчакване. Не е нужно да изпълнявате всичко точно в този момент, можете да отделите секунда, за да си поемете дълбоко дъх. А защо не и от време на време да си подарите един мързелив ден... Ноември е идеален да започнете да го правите!