В един идеален свят нямаше да се будим с аларма, щяхме да имаме достатъчно време да се насладим на сутрешното си кафе и поне 30 минути да се гримираме най-старателно. Но в реалния свят натискаме бутона за „дрямка“ на телефона ни поне 2-3 пъти, докато най-накрая имаме сили да станем и после препускаме из вкъщи, докато се молим да не закъснеем пак за работа. Гримът се изчерпва с една спирала или с червило, сложено в автобуса.

Но вместо да се примиряваме със ситуацията, днес ви споделяме 4 трика от експертите, с които ще имате безупречен грим дори и в моментите, в които нямате никакво време.

1. Подгответе кожата

Ако искате гримът ви да издържи цял ден, не е важно само колко качествен е гримът, но и какво правите, преди да го нанесете. Затова е важно да нанесете праймър за вашия тип кожа.

2. Нанасянето на фон дьо тен

Ако редовно нямате време да нанесете фон дьо тена у дома, купете си фон дьо тен под формата на стик, който има специална гъбка апликатор, с която нанасянето става по-лесно.

3. За малко блясък

За да не губите време в ровене в несесера ви, купете си втори по-малък и в него сложете само най-най-необходимото. Например спирала, фон дьо тен и червило. Хайлайтърът също е много полезен, защото ще придаде блясък на страните ви и ще изглеждате така, сякаш сте отделили повече от минута и половина за грима ви.

Малко пудра или руж също е вариант, като и двете можете да нанесете с пръсти, ако нямате място или време за четка.

4. Контуриране след работа

Ако след работа се готвите да изпиете по едно с приятелки, може да използвате същите продукти, за да освежите грима си. Стиковете с фон дьо тен могат да се използват и за контуриране, ако изберете 2 нюанса по-тъмен цвят от кожата ви. По-тъмният продукт нанесете с линии под скулите и по ръба на челюстта ви. Разнесете продукта с гъбката и с пръсти. Нанесете пак червилото и малко хайлайтър на бузите и сте готови за коктейли.