Мислите, че познавате добре зодиите? Сигурни сме, че има някои тайни, които никога досега не са минавали през ума ви! Какви ли? Можете да видите в нашата галерия.

Овен

Планета-управител: Марс

Най-съвместими с: Везни, Близнаци, Водолей, Овен, Лъв, Стрелец.

Известни Овни: Ема Уотсън, Лейди Гага, Кортни Кардашиан, Шей Мичъл, Марая Кери

Винаги можете да разчитате на Овена да поеме контрол над ситуацията. Тяхното желание да поемат инициатива се пренася и в любовните отношения. Те мразят да излизат с хора, които нямат енергия и с хора, които им пречат да развиват пълния си потенциал. Ако половинката ви е от тази зодия, опитвайте се да го предизвиквате и да поддържате интереса му - в противен случай ще го изгубите.

Астрологът Марчесела казва: "Хубавото нещо за естественото нетърпение, което изпитват Овните, е, че заради него не са злопаметни. Все пак се изисква огромна доза търпение да задържаш гнева си към някого".

Телец

Планета-управител: Венера

Най-съвместим със: Скорпион, Рак, Риби, Телец, Дева, Козирог.

Известни Телци: Адел, Скалата, Джиджи Хадид, Чанинг Тейтъм, Тина Фей.

Като земен знак, Телецът е един от знаците, които са най-стабилни и на които можете да имате най-голямо доверие. Те са много земни и обичайно се въвличат в нещата дългосрочно. Това ги прави отлични за връзка от разстояние, тъй като километрите не са достатъчни да разклатят увереността и чувството им за сигурност.

Марчесела казва: "От една страна Телецът е знакът изобилието и пазенето на територия, но е и един от знаците, който лесно оставя нещата да си отидат, за да стане живота им по-лек."

Близнаци

Планета-управител: Меркурий

Най-съвместим със: Стрелец, Везни, Близнаци, Водолей, Лъв.

Известни Близнаци: Наоми Кембъл, Кание Уест, Анджелина Джоли, Мерилин Монро.

Макар и Близнаците да имат лоша репутация за това, че са "двулични", те всъщност са много лоялни приятели, които често са нерешителни, защото искат да вземат всички страни под внимание. Ако сте представител на тази зодия, имайте предвид, че понякога каквото и да е решение е по-добро от никакво решение, а ако сте приятел на Близнаци, помнете, че те най-вероятно дават всичко от себе си.

Марчесела казва: "Макар и да има много бъбриви Близнаци, има и такива, които са интроверти и са заети с писане, четене и вдъхновени мисли. Не чуваме често за тях, защото те са заети да мислят. И макар и Близнаците да изпитват желание да опознаят света, най-добрата част от пътуването за тях е да се върнат у дома, тъй като това е центърът на вселената за тях".

Рак

Планета-управител: Луна

Най-съвместим с: Козирог, Рак, Скорпион, Риби, Телец, Дева.

Известни Раци: Селена Гомез, Том Ханкс, Принцеса Даяна, Ариана Гранде.

Раците са много емоционални същества, които са напълно наясно с хората около тях. Предвид факта колко наблягат на междуличностните отношения, те са много раними. Ако нараните Рак, имайте предвид, че може да не ви допуснат обратно в живота си с отворени обятия.

Марчесела казва: "Макар и Раците често да избягват конфликта на всяка цена, ако се заяждате с човек, когото обичат, ще видите опасен Рак насреща ви!".

Лъв

Планета-управител: Слънце

Най-съвместим с: Водолей, Лъв, Овен, Стрелец, Близнаци, Везни.

Известни Лъвове: Барак Обача, Кайли Дженър, Дженифър Лорънс, Дженифър Лопез, Мадона

Лъвовете често са обвинявани, че са себични, но всъщност са едни от най-отдадените и лоялни знаци в зодиака. Рядко ще срещнете Лъв, който не желае да помогне на приятелите си, дори и да се злепоставят по този начин. Но бихте ли очаквали нещо по-малко от знак, който е представляван от царя на животните и управляван от Слънцето?

Марчесела казва: "Това са двете страни на Слънцето. Макар и да са управлявани от слънцето, Лъвовете са способни и на мрачни настроения."


Дева

Планета-управител: Меркурий

Най-съвместим с: Риби, Рак, Скорпион, Дева, Телец, Козирог.

Известни Деви: Бионсе, Зендая, Камерън Диаз, Ник Джонас, Бърни Сандърс, Стивън Кинг

Ориентирани към детайлите и организирани, отношението на Девите към работата и живота може да бъде натоварващо за останалите първоначално. Ако сте представител на тази зодия, не забравяйте да си взимате почивка от време на време. Понякога резултатът може да бъде еднакъв, ако посветите 10 секунди или 10 часа на дадена задача.

Марчесела казва: "Зад всяка добре организирана, добре функционираща и продуктивна Дева, има и много неорганизирана и не дотам добре функционираща Дева, която критикува себе си за всяко свое действие."

Везни

Планета-управител: Венера

Най-съвместим с: Овен, Лъв, Стрелец, Везни, Близнаци, Водолей.

Известни Везни: Ким Кардашиан, Зак Ефрон, Бела Торн, Ъшър, Халзи.

Везните никога не взимат решенията си лесно. Те винаги се опитват да разгледат колкото се може повече гледни точки, преди да направят своя избор и най-големият им страх е, че могат да бъдат нечестни и жестоки към някого (дори и да заслужава точно това). Ако сте Везни, не забравяйте, че животът не е черно-бял и няма лошо да променяте мнението си. Ако сте приятел с представител на тази зодия, опитвайте се да не злоупотребявате с милостта и търпението им.

Марчесела казва: "Ако знакът на балансирания кантар знае повече за равенството от всички нас, вероятно Везните се чувстват малко по-равни от останалите. Това е иронията на знака. В своята битка за правосъдие, Везните рискуват да прекрачат границите и да бъдат нечестни с останалите."

Скорпион

Планета-управител: Плутон

Най-съвместим с: Телец, Рак, Скорпион, Риби, Дева, Козирог.

Известни Скорпиони: Дрейк, Кейти Пери, Кендал Дженър, Леонардо ДиКаприо, Ема Стоун.

Скорпионите са известни с емоционалната наситеност на връзките си. Те никога не правят нищо половинчато и за секунди разбират дали ще се разбират с даден човек. Те никога не го признават, защото имат "емоционални стени" и предпочитат да изглеждат студени, но всъщност са много лоялни.

Марчесела казва: "За всеки ревнив, обсебващ и контролиращ Скорпион, има друг, който е научил колко е хубаво да оставиш нещата да се случват, да бъдеш свободен и да не си обсебен от нещо. Скорпионът може и да е знакът на гнева, но и е знак, който отлично познава прошката, която носи свобода."

Стрелец

Планета-управител: Юпитер

Най-съвместим с: Близнаци, Овен, Лъв, Стрелец, Везни, Водолей.

Известни Стрелци: Тейлър Суифт, Ники Минаж, Майли Сайръс, Джей-Зи.

Макар и да са най-известни с хумора и интелекта си, Стрелците също така са един от най-чувствителните знаци в зодиака. Те обичат дълбоките дискусии и са едни от най-отдадените слушатели и участници в диалози, които някога ще срещнете.

Марчесела казва: "Стрелецът е знакът, който може да обиколи света в търсене н истината, но също като Дороти от "Магьосникът от Оз", той открива всичко, от което има нужда, в собствения си двор."

Козирог

Планета-управител: Сатурн

Най-съвместим с: Рак, Телец, Дева, Скорпион, Козирог, Риби.

Известни Козирози: Зейн Малик, Джим Кери, Мишел Обама, Нина Добрев.

Докато Козирозите изглеждат мъдри и отговорни отвън, те често се борят с вътрешната си несигурност. Хората в живота им понякога не успяват да го усетят (което е целта на всеки спокоен и организиран Козирог), но никога не е лоша идея понякога да се разкриват.

Марчесела казва: "Зад успеха, репутацията и амбицията, която Козирогът търси в света, той всъщност търси сигурността, която идва от дома. Представителите на тази зодия може и да се стремят да достигнат върха на планината, но винаги се надяват там да намерят малка уютна къщурка и човек, който да очаква пристигането им. По същия начин студената им обвивка е само начин да се предпазят чувствителния си вътрешен свят."

Водолей

Планета управител: Уран

Най-съвместим с: Лъв, Близнаци, Везни, Водолей, Овен или Стрелец.

Известни Водолеи: Опра Уинфри, Хари Стайлс, Елън Дедженерис, Джъстин Тимбърлейк, Ед Шийран

Водолеите могат да бъдат много резервирани и срамежливи или пък шумни и контролиращи. Макар и това да изглежда като противоречие, чувството за честност (колкото и да е брутално понякога) е водещо при Водолеите. Винаги можете да разчитате на тях да казват нещата такива, каквито са и ще получите директен отговор, независимо колко некомфортно може да бъде това в началото.

Астрологът Джон Марчесела казва: "Водолеите обожават свободата си, но когато тя е единствената им цел, това парадоксално ги ограничава. Точно тогава Водолеите осъзнават, че свободата се е превърнала в техен затвор".

Риби

Планета-управител: Нептун

Най-съвместими с: Дева, Рак, Скорпион, Телец, Риби, Козирог

Известни Риби: Джъстин Бийбър, Риана, Стеф Къри, Камила Кабейо, Кери Ъндъруд, Стив Джобс

Изключително чувствителните Риби често поставят чуждите нужди на първо място - понякога до такава степен, че изоставят своите собствени. Ако сте представител на тази зодия, Внимавайте за това и се уверете, че не позволявате на хората да се възползват от вас. А ако имате приятел Риби, внимавайте да не злоупотребявате с неговата чувствителност и отдаденост.

Марчесела казва: "Ако представител на зодия Риби изпитва нужда да спаси света, значи в него има известна доза нарцисизъм. Все пак само един нарцис би се чувствал толкова силен. Затова когато Рибите се обвиняват за всяко нещо, което не върви добре - а това се случва често - това говори, че мислят, че имат по-силно влияние, отколкото всъщност имат.“