Тупак Шакур е един от най-известните рапъри. Той е роден на 16 юни 1971 година и умира на 13 септември 1996 година по време на стрелба в Лас Вегас, Невада.

И до днес хиляди не могат да приемат, че рапърът си е отишъл на едва 25-годишна възраст и непрекъснато търсят доказателства, че той е жив и по някаква причина се крие от обществото. 

Представяме ви 5 от най-смелите и абсурдни конспирации относно рапъра.

Тупак се опитва да предупреди почитателите си

През 2002 година на музикалния пазар излиза нечувана досега песен на рапъра - Better Dayz. В нея той намеква за смъртта си.

"Очаквайте ме така, както очаквате Исус да се върне", се пее в песента.

Преди да умре, той започва да се нарича Макавели, препратка към италианския философ Николо Макиавели. Той смята, че за да победим враговете си, трябва да ги убедим, че сме мъртви.

Други прогнозират, че издаването на албума му "The Don Killuminati: The 7 Day Theory" след смъртта му също съдържа улики. Те вярват, че Тупак ще се върне на дата, включваща цифрата седем.

Тупак се намира в Куба, Ню Мексико, Белиз и дори Ню Йорк

Една от най-популярните теории е, че Тупак и живее инкогнито в малък кубински град. Местните твърдят, че често го виждат да се скита из града.

Режисьорът Рик Бос пък представя конспиративните теории във филм. Той вярва, че Тупак е избягал в Ню Мексико, след като е фалшифицирал собствената си смърт. Причината? Рапърът разбира за съществуването на план за убийството му.

Частният детектив Джими Пул вярва, че има доказателства, че Тупак живее в Белиз. Дори споделя снимка на мъж, който много прилича на Тупак, позиращ за снимка с фен.

Миналата година в публичното пространство бяха публикувани любопитни кадри от 2011 година. На кадрите се вижда някой, който изключително много прилича на рапъра, но изчезва за секунди. Двойникът носи жълт дъждобран.

Някои звезди знаят, че Тупак е жив

Феновете смятат, че, ако Тупак е жив, има знаменитости, които знаят за това. Съществуват две снимки, направени години след смъртта на рапъра - една на Бионсе с ръце около мъж, приличащ на Тупак и една с 50 Cent.

Но всеки, който има малко познания, знае, че е лесно снимките да са манипулирани.

Тупак е в затвора

Някои теории на конспирацията гласят, че Тупак е в затвора в Лос Анджелис. Документи от 2017 и 2019 съвпадат с името и датата на раждане на Тупак.

Единият е от 14 април 2017 година, а втория от 26 април 2019 година и включват подробности за рапъра, включително неговия ръст и тегло.

Тупак носи бронежилетка

Известно е, че Тупак носи бронежилетка, за да се предпази. Дори се появява видео от нощта на убийството му, на което се вижда, че той носи жилетка.

По някаква причина той я сваля преди да се насочи към клуба, като загадъчно каза "Не трябва да я нося в този момент".