Има редица причини, които определят начина, по който останалите хора гледат на теб. Често, фактори като възраст, пол, височина и дори глас могат да повлияят на това как останалите те възприемат, карайки ги да подценят стойността ти. Понякога това могат да бъдат неволни жестове, които извършваш или един конкретен, който да развали представите на хората за теб. Каквато и да е причината хората да не те приемат на сериозно, трябва да промениш поведението си, ако искаш да започнат да го правят. Начинът, по който ти третираш себе си, ще ги научи да те уважават и приемат много по-добре. Бъди сигурна! Ето няколко неща, които е време да промениш:

Винаги бъди информирана

По-добре да си замълчиш, отколкото да говориш, когато нямаш достатъчно информация по даден въпрос. Ако все пак трябва да говориш, отдели си достатъчно време, за да се информираш напълно за случващото се. Запознай се с всички факти. Така показваш на хората, че си интелигентна жена, която не говори празни приказки.

Дръж на думата си

Ако кажеш, че ще направиш нещо, то се постарай наистина да го изпълниш в срока, който си посочила. Не се захващай с неща, които не си сигурна дали ще успееш да изпълниш на 100%. Винаги е по-добре да откажеш, от колкото да обещаеш и да не изпълниш обещанието си.

Обличай се добре

„По дрехите посрещат…“ ,нали? Затова се старай винаги да се обличаш добре и според фигурата си, а също и в зависимост от работата, която вършиш. Глади дрехите си и гледай винаги да са чисти. Това е признак, че държиш на себе си и показваш самоуважение. Така и останалите ще започнат да те уважават повече.

Внимавай с тона си

Изказът ти и тонът, с който говориш на хората е от изключително значение за начина, по който те гледат на теб. Ако вечно говориш със сърдит и остър тон, то ще създадеш впечатление, че не си особено приятен за комуникация човек. Да бъдеш прекалено мила също не е добра стратегия. Отркий баланса, при който тонът ти е спокоен, но сигурен, уверен и с уважение към човека срещу теб. Винаги следи тона си, особено в напрегнати ситуации.

Не закъснявай

Да пристигаш точно в уговорения час е едно от нещата, което ще накара хората да гледат на теб като на сериозен и точен човек. Затова, когато имаш среща, винаги се стреми да планираш така задачите си, че да пристигнеш навреме.