Плоският корем е мечтата на всяка жена. Дойде ли летният сезон, дамите започват да търсят методи как да стегнат корема си и несъмнено се сблъскват с пет от най-разпространените митове.

 

  1. Коремни преси

Едва ли има някой, който да не чувал, че коремните преси са „тайната” на плоския корем. Това обаче не е съвсем точно. Тези упражнения стягат коремните мускули, които често остават скрити зад дебел слой мазнини върху корема. Това ще рече, че за да изваете тази част на тялото си е нужно да поработите за изгарянето на въпросните мазнини, което не става само с коремни преси. За да има наистина видим резултат заложете на кардио тренировките и разбира се - диета.

 

  1. Гладуване

Сигурно понякога сте си мислили, че гладът е „ключът” към плоския корем. Истината е, че това действително помага, но може да доведе до сериозни проблеми като цяло. Просто се хранете здравословно на по-кратки интервали от време. Правилното хранене ще даде много по-добри и дълготрайни резултати, отколкото гладуването.

 

  1. Хапчета за отслабване и добавки

Със сигурност има продукти за отслабване и хранителни добавки, които ви съблазняват, а и изглежда доста лесен метод да се справите с излишните мазнини. На пазара обаче все още няма „магически хапчета”. По вероятно е тези продукти да „стопят” джоба ви, отколкото корема. Подходящ хранителен режим и тренировки биха дали в пъти по-добри резултати.

 

  1. Диетични продукти

Пакетираните диетични продукти съдържат рафинирана захар и още куп съставки, които освен че не водят до загуба на тегло, не са и никак полезни за организма. Вместо това се доверете на здравословното хранене.

 

  1. Избягване на въглехидрати

Ако си мислите, че всички въглехидрати пречат на идеалната фигура, грешите. Никой не е казал, че не трябва да се консумират въглехидрати. Просто не прекалявайте с тях и избирайте здравословните въглехидрати като кафяв ориз, овесени ядки, мюсли и пълнозърнест хляб.

 Вижте и няколко упражнения за корем: