Съгласете се, че си е доста притеснително, когато децата ви започнат да шофират в началото, след като са взели книжка. Хубавото е, че има как да ги предпазите от инциденти. Ето пет метода за това:

1. Камера на таблото

Не можете постоянно да гледате какво правят, но когато има камера на таблото, децата ви ще са по-внимателни, когато шофират. Не търсете просто грешките, а ги поздравявайте за правилното подхождане към дадени ситуации.

2. Апликации за безопасно шофиране

Смартфоните не са само за разсейване, но също така предлагат апликации, които следят шофирането и помагат за подобряване на шофирането. Режимите за шофиране блокират аларми, съобщения и всякакви други известия, които могат да пречат на концентрацията.

3. GPS тракери

Има тракери, които могат да бъдат свързани директно с двигателя и да засичат всяко едно действие на автомобила. Те предлагат информация в реално време за местонахождението на автомобила. Може да получавате известия кога са надвишили допустимата скорост и така да им помагате да карат по-отговорно.

4. Сайтове за безопасно шофиране

Доброто обучение предпазва младите шофьори от рисковото каране. Продължете обучението на децата си със сайт за безопасно шофиране. Добрите навици траят за цял живот, затова е изключително важно да ги научите още от самото начало. В интернет има видеа, които могат да научат децата ви за опасностите от разсеяното каране и лошите атмосферни условия.

5. Апликации за поддържане на автомобила

За да сте в безопасност на пътя, трябва да знаете как да се грижите за него. Децата ви трябва да разбират как точно функционира колата. За щастие има апликации, които ще ви помогнат да диагностицирате проблема, преди да е станал по-сериозен. Също така предоставят напомняне кога да бъде сменено маслото или да бъде проведен технически преглед.

Невъзможно е да спрете желанието им да застанат зад волана, но можете да се погрижите да бъдат в по-голяма безопасност, когато това най-накрая се случи.