Зима, ти беше прекрасна и уютна, но е време да ти кажем сбогом! Пролетта на 2022 г. обещава да бъде много ярка и продуктивна. Безспорно най-важното, от което всички се нуждаем, е едно ново начало - рестарт на всичко около нас, вътрешен баланс, актуализиране на гардероба, козметичната чантичка и цялостно презареждане на духа и тялото.

С по-топлото време, което се настанява, най-после е време да освежиш себе си, гардероба и дома си, прогонвайки всичко мрачно и сивкаво надалеч. Ако се чудиш откъде да започнеш, ние сме тук, за да ти подскажем кои са петте неща, с които да поканиш пролетта в живота си и които със сигурност ще ти донесат енергията и усмивките, от които се нуждаеш. А след това, с твоя шопинг лист в ръка ще те отведем на пролетното издание на базара на изкуствата "Градски шумотевини" в Mall of Sofia, което предстои в двата уикенда преди Великден.

Поглези се

... дори и само с един продукт! Усещане за галещи всяка брънка от тялото ти лъчи, несравними естествени аромати и лекота, която само пролетта може да донесе - не е ли всичко, което си чакала цяла зима? Премахни излишното и зарадвай кожата си с натурална козметика, криеща в себе си магията на природните съставки. 

City Cocoon е българска марка, създадена от висококвалифицирани професионалисти в областта на натуралната козметиката. Брандът предлага разнообразие от приятни, леки, ароматни и отпускащи сетивата кремове за лице, масла, сапуни и шампоани, които са скрили в себе си истинска магия. Един напълно нов свят, в който естествените, природни съставки са на пиедестал и всяка капка е заредена с любов. С тяхна помощ ще бъдеш напълно готова за приключения на ръба на горещия парти сезон!

Усети аромата на пролетта

Знаеш ли, че не само пролетното почистване на дома може да ти донесе усещането да поканиш пролетта директно на мекото и удобно канапе? Последвай примера на Майката природа и внеси онази необходима доза свежест на пролетни цветя с помощта на подходящите аромати, които да се разгърнат около теб. 

Директно от топлата семейна работилничка на Chaika до твоето уютно местенце достигат ръчно налетите ароматни свещи от натурален восък. Ванилия, парченца круша, благоуханен мед... Как да не обичаш пролетта! Ароматните свещи на бранда са ръчно изработени от еко соя и имат много високо качество на ароматите и етеричните масла, използвани за направата им. А това, че са 100% рециклируеми е просто гениално. Просто е - отваряш бурканчето, ароматът изпълва всичките ти сетива, а бавно догарящият пламък те обгръща в блаженство... като скътана в топлото си гнездо чайка. И насладата не свършва...

Зарадвай кокетката в теб

Ако си следила водещите тенденции за новия сезон, то отлично знаеш, че водещите цветове ще бъдат лъскавото розово, портокаловото, зеленото, невенът, морското синьо, аквареловото люляково, маслено жълтото и студеното индигово.

Ослепителни и ярки, роклите и аксесоарите, ръчно направени с любов за теб от Dress by Emy Boutique ще те събудят за нови приключения и със сигурност ще направят да изглеждаш повече от зашеметяващо в очите на околните. Ефирни рокли с тънки презрамки, елегантни ретро рокли с дантела или гривни от естествени камъни, изборът е изцяло твой, но със сигурност каквото и да избереш ще те накара да очароваш всички с визията си, точно както всяко едно пролетно цвете пленява с невинната си красота. 

Кажи ДА на новото

Избягай от скуката и излез смело от зоната си на комфорт. Остави се на пролетта да те завладее изцяло и да ти представи повече от своите пъстроцветни страни. Убедени сме, че обожаваш предизвикателствата и именно сега е времето да черпиш с пълни шепи от живота!

Mehndi Bai MANU ще те запознае с древната традиция на рисуване с къна, обвита в символика. Ако си любопитна да се докоснеш до отминалите времена, в които жените са се събирали на седенки и в разговорите, споделеното време и женските ритуали, са се вдъхновявали и развивали женската си енергия, но и са намирали време за разкрасителни процедури, то това е твоето бягство от реалността. 

Направи добро

Период на обновление и възраждане, пролетта носи на всички ни много щастие и спокойствие. Съвсем скоро е и един от най-светлите празници Великден, с който идва и надеждата за повече добрина в дните ни. Ти самата можеш да бъдеш светлината в нечий ден и да го усмихнеш, помагайки му, когато е най-затруднен. 

От 1998 насам Фондация "Рождество Христово" подкрепя жени и деца в трудни моменти. В ателието сред приятели се изработват красиви сувенири от естествени материали, а приходите помагат на тези, които имат най-голяма нужда. Всяка красота, която можеш да закупиш за своя дом, е изработена от грижовните и внимателни ръце на майка в затруднено положение и има една едничка цел - да те зарадва, да ти донесе топлина и обич и едновременно с това да направи живота на всички онези жени и деца мъничко по-лек. А доброто както знаем е заразно и след себе си само може да донесе още повече добро и мир. А нима това не е толкова ценно днес...

Пролетта раздава щедро топлина и именно сега е точното време за промяната в живота ти, която да ти донесе още повече усмивки и готино настроение. А най-добрата новина е, че в два поредни уикенда на април (9 и 10, 16 и 17 април от 11:00 до 20:00 ч.) Mall of Sofia ще се превърне във вълшебно местенце, събиращо на едно място изкуствата, занаятите и ръчно изработените красоти.

Специалното пролетно издание на Базар на изкуствата "Градски шумотевини" ще те потопи в една пъстра приказка, в която главни действащи лица ще бъдат талантливи и цветни артисти и занаятчии, специализирали уменията си в натурална козметика, дизайнерски бижута, дрехи и аксесоари, празнични декорации, сапуни, свещи, вино, шоколад, картички, плетива, рисуване с къна… Всички те на драго сърце ще ти подарят частица от любовта си чрез майсторските си творения и ще затвърдят още веднъж, че най-любимият и магичен сезон наистина е пролетта!

Палитрата от прекрасни артисти, с които арт базарът ще те срещне в първия уикенд на събитието са City Cocoon BG, Chaika Shop, Poxy Love, MARTys-knitting, Bayalahandmade, Beecome Green, Atelie Desire, СеИргийка Seirgiyka, Horn Jewelry - Handmade by Alex Nikolo, Reality bio Wine, NV Accessories, SophieGshop, Silver Doks, Фондация Рождество Христово, MehndiBaiManu, Lavoga, Dress by Emy Boutique.

Ние нямаме търпение да се насладим на арт уикенда и да се поглезим с нещичко за душата. Убедени сме, че ще бъде приказно! Да се срещнем там!

* Mall of Sofia организира "Градски шумотевини" съвместно с "Базар на изкуствата" през уикендите 09.04 – 10.04 и 16.04 – 17.04 от 11 ч. до 20 ч.