1. „Интроверт” не значи асоциален

„Интроверт” се е превърнало в нарицателно за асоциален... „Интроверт” обаче не значи това. „Интроверт” не значи човек, който не обича да общува. „Интроверт” значи някой, който просто обича да общува качествено. Някой, който се чувства добре в собствената си компания. Някой, който знае, че да си сам не значи да си самотен.

2. Не мога да водя повърхностни разговори

Както казах, просто не мога да общувам повърхностно. Винаги влизам надълбоко – и в темите, и в отношенията си с хората. Не ме интересува кой сериал гледа човекът срещу мен, а как гледа на живота. Какво обича. Какво отрича. Кой е бил преди и кой е сега. Какви уроци е научил, как се е променил.

3. Веднага усещам, когато другият не е искрен

Притежавам обострено чувство за лъжата. Разпознавам я веднага. Разпознавам лицемерието, неискреността, непочтеността. Разпознавам игричките и сметките на дребно. Разпознавам ги и ги избягвам. Вродената ми склонност да се усамотявам, ми помага да вниквам в ситуациите и в хората и да виждам отвъд това, което виждат повечето хора.

4. Идеалната петък вечер за мен е да съм в компанията на няколко най-близки приятели

Наистина, не държа винаги да си сам, макар да си мислите обратното. Просто не обичам шумните и прекалено големи компании. Предпочитам да седнем в любимото кафе и да си говорим за нещата, които наистина са важни за нас. С хората, които наистина са важни за нас.

5. Обичам новите запознанства, но не ги търся на всяка цена

Прочети пак точка 1. Аз НЕ съм асоциален. Аз просто избирам с кого да общувам. Защото предпочитам да общувам качествено. И да, приятно ми е да се запознавам с нови хора. Но не ги търся на всяка цена, защото знам колко е трудно да попаднеш на някой, с когото сте „от една кръвна група”. Някой, с когото наистина си струва да говориш. Защото има какво да ти каже. И защото имаш какво да му кажеш. Да срещнеш такъв човек е безценен дар. Затова ценя приятелите си. Затова съм верен приятел.

Затова съм интроверт.
Затова съм истинска.
Затова съм себе си.


Вдъхновено от мрежата и живота.