Искам да споделя този текст с всички, които са изпитвали тежестта на това да си интроверт. Защото да си обърнат навътре към себе си не е проява на странност. Не е недостатък. Не показва неспособност да комуникираш. Показва... интелигентност. И избирателност.

И ако все още се съмнявате (в себе си), прочетете следващите редове. Те ще ви покажат защо интровертите всъщност са великолепни...

1. Те са прекрасни слушатели.

Интровертите знаят как да слушат. И да чуват. Те умеят да предразполагат хората да изливат душата си, защото сами знаят колко е трудно да разкриеш мислите и емоциите си пред друг. Когато говорите с интроверт, няма да ви се налага да го надговаряте. Той ще чува вас, за да можете и вие да чуете себе си.

2. Те обичат задълбочените разговори.

Интровертите не са хора, които мразят много неща. Но едно мразят със сигурност – безсмислените разговори. Всъщност, това е нещо, което те не биха нарекли разговор. За тях разговорът е обмяна на идеи, преплитане на гледни точки, търсене на отговори, споделяне. А не просто запълване на времето с празни приказки.

3. Те искат да се усъвършенстват.

Интровертите са фокусирани във вътрешния си свят. Търсят своите граници и се опитват да ги надскочат. Опитват се непрекъснато да разширяват кръгозора си. Да се развиват. Да трупат нов опит и нови познания. Те са хора, които няма се опитват да ви променят, но ще ви помогнат да разкриете най-доброто от себе си.

4. Те са странна смес между мечтатели и реалисти.

Интровертите са здраво стъпили на земята, но... главата им е в облаците. Това ги прави хора, които могат да постигнат всичко, което поискат. Защото имат големи мечти и знаят как да направят малките крачки, които ще ги отведат до тях.

5. Те умеят да изграждат истински взаимоотношения.

Интровертите умеят да ценят човека до себе си. Не го приемат за даденост и и се грижат за връзката си с него. И тук няма значение дали говорим за човек от семейството, за приятел, или за любимия. Интровертите пазят сърцето си и не го разкриват пред всеки. Но когато допуснат някого в него, го правят изцяло и без задръжки. Интровертите просто знаят как да обичат истински.

От: Един интроверт