Най-накрая! След 9 месеца, в които бебчето ти е растяло в теб, а ти си се отказала от алкохола, поглъщала си огромни количества храна и си напълняладо неузнаваемост, малкото ти съкровище най-сетне се появява на бял свят.

Родилните ми мъки продължиха почти 3 дни, а първата нощ имах чувството, че имам контракции постоянно. Вторият ден също беше мъчителен, а в началото на третия най-накрая момиченцето ми се роди, крещейки, което показа какъв ще бъде характерът ѝ. Е, както и да е… Ето кои 5 неща минават през ума на всяка нова мама след раждането. Да, убедена съм, че и ти си си ги помислила!

1. "Защо все още съм бременна?"

Признавам, че веднага след като родих, си взех душ и погледнах тялото си. Току-що родих бебе, тежащо над 4 килограма, а все още приличах на жена, която ще роди всеки момент. Знаех, че няма как да бъда с перфектни мерки веднага след раждането, но си мислех, че ще изглеждам по-слаба, за да се почувствам по-добре. И това ще стане, но е нужно време.

2. "Имам нужда от храна веднага!"

Преди да започна да раждам не знаех, че мога да ям само сладолед и да пия течности. Ако знаех, щях да ям много повече преди да настъпи този момент. Прекарах два дни, опитвайки се да родя без истинска храна и бях много гладна. Горкият ми съпруг!

3. "Бях ужасена от ходенето до тоалетна..."

След раждането дори то ми беше трудно. Бях направо ужасена и може би точно затова тялото ми се „успокои“ и се оказа, че съм се тревожела напразно. Мамче, няма причина и ти да се притесняваш!

4. "Никога повече няма да го направя отново!!!"

След първата среща с детето ни погледнах съпруга си, който се усмихваше до уши и каза: „Никога повече няма да правим това". Спомняйки си за тогава и до днес се усмихвам. Мислех си, че едно дете ми е достатъчно. Непосредствено след раждането може и ти да си имала подобни мисли, но след време мнението ти се променя. След няколко дни дори не си спомням болката (е, ужаса да, но не и болката). Сякаш тялото има защитен механизъм, за да ти помогне да преодолееш всички тези спомени. Сигурна съм, че искам поне още едно дете!

5. "Преживяваш нещо невероятно!"

Най-много обаче ще мислиш за това колко невероятно е всичко. Истинско чудо, което не може да се опише с думи. Да, имаш цял куп неща за вършене, но да държиш бебчето в ръцете си и да знаеш, че си създала живот е най-прекрасното чувствона света, което само една майка може да изпита. Може би това е причината, поради която толкова много хора имат повече от едно дете. Заради малкото човече всичко си заслужава!