Първо искаме да кажем, че много съжаляваме, че преминавате през това и ви благодарим, че четете тази статия. Нека да ви помогнем, за да може заедно да работим да това да се почувствате по-добре. Вие сте изключително специален човек, много обичан от близките си и обществото и сте много силни и смели да потърсите помощ. Вашият мир и щастие са ваши рождени права и не сте сами, дори и да ви се струва така. Вие сте невероятни, вие сте специални, вие сте страхотни. Наистина. Ако тази скромна статия успее да помогне дори и на един човек, тя ще има страхотен успех.

Нека преминем заедно през списъка. Мислим за вас във всеки един момент.

1. Потърсете помощ

Искаме да ви помогнем като ви насочим в правилната посока, а именно да бъдете проактивни във възстановяването си чрез медитация. Науката подкрепя това твърдение според доктор Дани Пенман, който пише, че това е „дългосрочно решение на спиралата на тъгата“. Препоръчваният курс на действие е използването на когнитивна терапия, базирана на осъзнаването, която съчетава източната медитация със западната когнитивна терапия. Пенман прибавя: „Техниката е проста и е базирана върху „осъзнатата медитация“. Състои се в това да стоите със затворени очи и да се фокусирате върху дишането си. Концентрирането върху ритъма на дъха помага за създаването на чувство за откъсване“. Това е последвано от деликатна сесия с въпроси и отговори, моделирана върху когнитивната терапия.

2. Вие сте много повече от депресията си

Това състояние не ви определя като човек. Да, може да променя настроението ви, но депресията не е вас и вие определено не сте депресията си. Може би сте виждали Prince Ea в социалните медии. Той прави клипове в YouTube на множество теми. В едно свое видео, той говори за депресията си и използвайки аналогия с небето, казва: "Тие си небето. Депресия, разочарование, тъга, това са преминаващи облаци. Някои от тях са черни, някои са бели. Понякога затъмняват небето, но винаги си отиват". Използвайки споменатата по-рано техника, доктор Пенман се съгласява: "Идеята е, че трябва да осъзнаете, че мислите идват и си отиват от само себе си и вашето съзнателно Аз се различава от мислите ви". Бъдете топъл слънчев ден без облаци!

3. Нормално е да премисляте

Премислянето е нормално при депресията, но причинява всякакви други проблеми. "Не само че прекаленото преосмисляне става модел с практиката, но мислите стават по-мрачни с течение на времето. Негативните мисли за специфично преживяване могат да се генерализират или разширят, оцветявайки други области на нашия живот, изваждайки на показ още по-обезпокояващи спомени - усилване на негативността", заявява психоложката Джаклин Маршал. Тя добавя: "Премислянето често обхваща нашите взаимоотношения, възприятията ни за тялото ни, семейните проблеми, кариерата и финансите. То може да бъде съсредоточено и върху последните събития като спор с колега или приятел. Нещата, за които размишляваме, може и да са истински проблеми, които се нуждаят от решение, но прекаленото задълбаване никога не решава нищо".

4. Продължавайте да правите нещата, които обичате

Липсата на мотивация предизвиква бавенето на нацията. Имате чувството, че не сте в състояние да правите нищо, но завършването и на най-малките задачки може да ви отведе към възстановяването. Още повече ако става дума за нещо, към което изпитвате страст. Всичко идва отвътре, така че намерете го в себе си, за да бъдете истинското си Аз. Дръжте в течение хората, които ви подкрепят, както и лекарите си. Дори и да не разбират напълно, те все пак ще могат да ви помогнат както могат. Комуникирайте всичко, за да може да получите най-добрата помощ.

5. Всичко ще се оправи

Дори и да се чувствате на дъното в момента, каквото и да ви подхвърли живота, вие оцелявате. Трябва да гледате на раните си като начин да си припомните, че в крайна сметка все още сте живи. Перфектното лекарство е слушането на песента "Stayin' Alive" на Bee Gees. Дозировка: всеки път, когато се чувствате зле.