Има неща, за които трябва да можеш да поискаш извинение. Но има и такива, за които никога не трябва да съжаляваш. Такива, за които никога не трябва да се обвиняваш. Особено ако си силна жена. Ето кои са те...

Силната жена не трябва да се извинява, когато нейните избори не съвпадат с разбиранията на останалите

Силната жена е жена, която не се страхува да поеме живота в ръцете си, без да се съобразява с мнението на другите, без да дава отчет за пътя, по който тръгва или който напуска, без да се страхува, че не се „вписва” в общоприетите представи.

Силната жена е жена, която знае, че върху каквото и да избере да се фокусира – върху кариерата, върху децата или върху това да намери себе си – изборът е само неин и не дължи обяснение на никого.

Силната жена не трябва да се извинява, че поставя себе си на първо място.

Силната жена е жена, която знае, че може да даде най-доброто от себе си на другите, ако преди това не го даде на... себе си. Знае, че не може да се грижи истински за другите, ако преди това не се погрижи за себе си. Знае, че не може да обича отдадено другите, ако не се е научила да обича себе си.

Силната жена е жена, която не пренебрегва здравето си, финансите си, емоционаналното си и душевно състояние. Не пренебрегва себе си.

Силната жена не трябва да се извинява, когато отказва да отстъпи от позицията си.

Силната жена е жена, която не прави компромиси с идеите, в които вярва. И не се страхува да ги изрази гласно. Дори ако това значи да влезе в конфликт с останалите. Защото знае, че няма по-голямо предателство от това да предадеш себе си.

Силната жена е жена, която винаги застава зад думите си и защитава позицията си. Тя казва това, което мисли. Не се опитва да се хареса и не търси чуждото одобрение.

Силната жена не трябва да се извинява за това, че казва „Не”.

Силната жена е жена, която умее да казва „Не”. Буквално. Няма значение дали става дума за работа, която не харесва, или за среща с човек, който не й е приятен. Няма значение и каква е причината. Когато силната жена не иска да направи нещо или да се види с някого, тя просто не го прави.

Силната жена е жена, която се грижи за себе си и за своето вътрешно спокойствие. А понякога, за да го съхраниш, единственият начин е да кажеш: „Не”.

Силната жена не трябва да се извинява за това, че има високи очаквания.

Силната жена е жена, която винаги очаква повече - не само от другите, но и от себе си. Тя винаги иска повече - най-вече от себе си. И винаги е готова да научи нещо повече. Защото знае, че това е пътят към израстването. Това е пътят към промяната.

Силната жена е жена, която не се страхува от промяната. Не се страхува да се разделя с миналото и да живее в настоящето. Силната жена притежава смело сърце, което е отворено да посрещне бъдещето.

Споделено от една силна жена.