Понякога тези причини не са повод за тревога, а показват, че той е правилният човек за теб.

Колебанието невинаги е обвързано със страх от обвързване, а често е в резултат на разсъдливост, критично мислене и здравословна преценка за самия себе си. А когато един мъж притежава тези качества, това веднага го издига в нашите очи и го прави секси.

Затова днес ти представяме 5 секси причини той да не иска да се обвърже с теб засега, и то написани от мъж.

1. Той не се страхува от обвързване

„Много малко мъже всъщност се страхуват от обвързване, а тази посъвместна болест по мъжете всъщност е измислена от женските списания. Стига твоят избраник да не е от онези мъже, които над 30 г. все още живеят с родителите си, никога не изхвърлят боклука, а мама им кърпи чорапите, то можеш да очакваш, че той вече има множество „връзки“ и задължения в живота си.

Той е обвързан с работата си. Той има задължения към семейството си. Обвързан е с приятелите си и е отговорен за поддържането на взаимоотношенията им. Вероятно подкрепя силно някоя кауза, може да е дори доброволец.

Ако той не иска да се обвърже с теб, най-лесно е да решиш, че той има страх от обвързване по принцип и е емоционално недорасъл, а може случаят изобщо да не е такъв. Може би твоят избраник е емоционално мъдър и не иска да се впуска в сериозна връзка, преди да е сигурен, че си подходяща. Накратко: Той не възприема теб и връзката ви като нещо, от което иска да избяга, той те възприема като онази отговорност, към която иска да тича, но само ако е сигурен, че след като те достигне, ти ще тичаш с неговото темпо.

2. Не, той не е играч

Освен ако не си сигурна, че той се среща с други хора или има такова намерение, защо трябва това да е първата ти мисъл, когато той ти каже, че не е сигурен за връзката ви? Като изключим някои мъже, повечето не живеем с идеята, че един ден ще имаме харем и не се вайкаме, че трябва да зарежем вълнуващия ни сексуален живот, за да се отдадем на една жена. Всъщност повечето мъже не се страхуват от моногамията.

Истината е, че срещите и свалките са нещо скъпо и обикновено – не съвсем лесно. Затова след един етап от живота си мъжете започват да търсят любима, при която да се прибират всяка вечер.

3. Той не си пада по теб

Ако той наистина не си пада по теб, едва ли ще се задържи дълго и сам ще ти каже, че не иска да се виждате повече. Довери ми се, ако той не проявява никакъв интерес към теб – ще разбереш. Иронията в случая е, че колкото повече се тревожиш, че той не си пада по теб, толкова повече това става реалност, защото изглеждаш все по-неуверена, а мъжете харесват уверени жени.

Мъжете бягаме от обвързването, когато се опитваш да ни манипулираш или ни притискаш, или искаш доказателство за любовта ни. В такива моменти си обуваме маратонките и бягаме възможно най-бързо, защото желанието ти да ти докажем любовта си, говори много за теб самата – за психическото ти здраве и за умението ти да поддържаш една връзка.

4. Той има още какво да постигне

Да имаш будно самосъзнание е невероятно секси. Когато той ти каже „Не съм готов все още“, може би ти казва „Не съм готов да бъда с теб“, а не „Не искам да се отказвам от свободата си“.

Може би е достатъчно мъдър първо да обърне внимание на отговорностите и задълженията към самия себе си, преди да се отдаде на връзката си с теб. Може би иска да работи върху себе си, преди да потърси сериозен партньор. Може би иска да ти даде едно красиво настояще и бъдеще, а не тежко и грозно минало. Може би все още има емоционален багаж, с който не се е справил.

Някога замисляла ли си се за това? Може би той не иска да те обременява с проблемите си, които се надява скоро да реши.

5. Не иска да ти разбие сърцето

Също както преждевременната еякулация води до сексуално разочарование, така и преждевременното обвързване или преждевременният брак често водят до истинско любовно бедствие.

Ако започнете да тичате заедно, преди да сте се синхронизирали, пред връзката ви да има „крака“, така да се каже, вие ще се спънете в първите камъчета по пътя. Много скоро ще се озовете в долината на отчаянието, заслонена сред планините на обвиненията и вината. Поне един от двама ви ще започне да се чувства като в капан в тази неизбежна география на болката. Може би той просто иска да предпази и двама ви.

В началото на всяка връзка трезвият ни поглед е замъглен, може би твоят избраник иска тази любовна мъгла да се разсее, за да може да види ясно какво ви очаква. И повярвай ми, накрая ще си благодарна за това.

Ако си мислиш, че този човек, който иначе много харесваш, ти губи времето с нерешителността си, помисли отново. Може би не е играч, може би е бъдещият ти съпруг. Опитай се да бъдеш търпелива и да проявиш разбиране. Спри да го обвиняваш или да си втълпяваш разни неща, а после да се чудиш защо ли не иска да се обвърже сериозно с теб.

Ако се опитваш да го принудиш да се обвърже с теб твърде рано, много е вероятно да го подтикнеш да си тръгне и никога да не се върне. Ако уважаваш предпазливостта му и загрижеността му за да бъдещото, той може и да те отведе към долината на истинската любов.