Свикнали сме с удобството всичко да ни е на един клик разстояние - приятелите, информацията за всичко и всички, изгодните ваучери за пътуване и дори числата от тотото, с които баба е спечелила петица и ти не можеш да повярваш. Има обаче две неща, които със сигурност е добре да си останат офлайн и това са подправките на живота - любовта и храната.

Представи си следната ситуация: четвъртък вечер е, есента чука на вратата ти, нервно разцъкваш каналите на телевизора, толкова са много, а никога няма нищо по-интересно от поредната неизвестна тунингована дама, която или копае или се кара със също толкова непопулярната си половинка, в този момент ти хрумва да си поръчаш нещо вкусно онлайн, за да придобие вечерта ти поне малко смисъл. Защо да НЕ го правиш:

1. Чакането ...

Хрумва ти се, че ти се хапва пица и искаш тя просто да се появи мигновено, като в рекламите. Е, повярвай ни, тя не е на един клик разстояние, а ще трябва да почакаш почти толкова, колкото да си я приготвиш сама. Тази рецепта пък може да те спаси от глада за тесто, приготвя се за 10 минути, а бонусът е, че е и с 10 пъти по-малко калории. 

2. Храната не е топла

Не ти се хапва пържола под формата и с твърдостта на подкова, нали?

3. Порцията е по-малка

Прави ли ти впечатление колко малки са контейнерчетата, в които храната се разнася? Така салатата ти с три вида домати се смалява, не само оптически, до няколко стръка спанак с едно чери доматче.

4. Ако ти объркат поръчката...

Ако ти объркат поръчката, просто си оставаш гладна и това е... Няма да минеш отново през мъчението на чакането, плащането и замяната, нали?

5. Приеми, че няма да е толкова вкусна

Дори да избереш любимия си ресторант, храната поръчана онлайн, просто не е същата. Претупана е, студена е, по-малко е и това да хапваш от пластмасова купичка просто не е човешко...

Затова те съветваме следващия път, когато огладнееш изненадващо, просто да се примириш, че филията с лютеница е твоето най-бързо, вкусно и неповторимо спасение. С нея дори поредното риалити ще ти се стори една идея не толкова безсмислено, колкото прословутата четвъртък вечер, която е виновна за всичко ...