От малки повечето от нас са чували, че трябва да намерим правилния човек. Това обаче е доказано като донякъде погрешно според проучване. Сега разбираме защо трябва да изместим фокуса си от намирането на „единствения“ към действителната работа по връзка.

Разбрахме важни ключови моменти защо трябва да се опитаме да останем с настоящите си партньори и да спрем да търсим принца на бял кон.

И двамата се променяте във връзката

Всички имаме различни личности, които дори може да изглеждат странни за другите. Но във връзката тези личности вече нямат значение. Това е така, защото заедно създаваме черти, базирани на взаимоотношения, които се отнасят и за двама ни. Те всъщност ще обяснят защо борбата за партньора ви е по-добър избор, отколкото да бъдете сами, търсейки подходящия човек.

Разбирате колко щастлив връзката прави партньора ви и приемате привързаността му. Чувствате се късметлии, че сте с него и знаете как да се справите с всичките си конфликти.

Различните личности правят връзката по-интересна

Разликата в нашите черти като личности е това, което прави всяка връзка вълнуваща, динамична и нервна. Противоположностите се привличат, като екстроверти и интроверти, „нощните птици“ и такива, които обичат сутрините, планиращите и импулсивните хора и др. За много двойки това може да създаде предизвикателство, но те все още се считат за важни аспекти на успешната връзка.

Някои двойки намират подобни дейности и различни начини да прекарват времето си заедно и да се свързват. Но дори и да не откриете общи интереси, пак можете да останете заедно и да използвате силите на другия, за да поддържате емоционалната си близост.

Да останете във връзка означава, че ще изградите още повече доверие и любов

Когато до вас има някого, на когото можете да се доверите, че ще ви подкрепя през целия път, ще имате мотивация да постигнете всяка цел, която сте си поставили. С напредването на всяка година от връзката ви продължавате да надграждате предишните си постижения. В резултат на това любовта ви ще стане по-силна и ще можете да извлечете най-доброто от партньора си, както и той от вас. Романтиката ви ще създаде щастие, топлина и надежда.

Дори когато нещата не вървят по начина, по който сте планирали, ще бъде много по-лесно да ги обърнете. С разбиращ партньор не само мотивацията ви ще бъде висока, но ще се отворят повече възможности, ще се забавлявате и дори може да спечелите повече пари. Това не може да бъде постигнато, ако спрете връзката си по средата и тръгнете на пътешествие, за да намерите точния партньор. Просто ще се наложи да изградите доверие, любов и увереност отново.

Здравословният спор води до по-добра комуникация

Малките битки не са причина да оставите всичко зад себе си, само за да намерите правилния, който няма да се бори с вас. Всяка двойка спори и ако го правите от време на време, това не би трябвало да е проблем. Това е така, защото здравата връзка изпитва това през цялото време.

Ключът е да разберете как един малък спор може да бъде положителен и за двама ви. Може да ви даде шанс да обясните как се чувствате, интимността ви ще стане по-силна и дори ще научите повече за партньора си. Но не забравяйте, че споровете имат своите граници и не трябва да водят до токсично поведение и психологическо или физическо насилие.

Вече знаете всичко добро и лошо за партньора си

Започването на нова връзка означава, че трябва да започнете да изучавате личността на партньора си и да се опитате да толерирате нещата, които не харесвате много - в края на краищата всички имаме отрицателни черти. Но да останете във връзка означава, че вече знаете как двамата работите заедно. Преминаването през проблеми и намирането на някого, за когото да се хванете за ръка, когато не се чувствате щастливи, не може да бъде направено с партньор, който току-що сте срещнали. Имате романтика, интимност и откритост, които ще трябва да изграждате дълго време с някой нов.

Вие и вашият любим човек имате различни личности? Бихте ли предпочели да се борите за връзката си или да тръгнете и да потърсите друг партньор? Имате ли съвети как да се справите по-здравословно със спор?