„Мразя го“ плачеше тя: „Защо ме заряза?“ Толкова се стараех за него. Постоянно правих копромиси, чаках го, бях му вярна, а той просто изчезна без дори да ми каже защо. Толкова много ме боли.“

Пред мен седеше една прекрасна жена на 35 години. Тя беше свикнала да се бори сама в живота си и всеки път всички нейни опити за връзка приключваха по един и същ начин.

Тя намираше максимално неподходящи мъже, които я използваха основно за секс или ако нямаха с кого друг да се видят. Когато усещаха, че тя се влюбва и започва да ги натоварна със своята любов, просто бягаха от нея. Бягаха не заради това, че тя беше непривлекателна или лоша. Бягаха, защото това са мъже, които не са готови за нормална и любяща връзка.

Психолозите наричаме такива мъже травмирани, но ако трябва да го кажем с прости думи, това са тип “лоши момчета”.

Как да разбереш, че той е лошо момче?

1. Когато се запознаеш с него се чувстваш сякаш си спечелила джакпота! Той изглежда съвършен. Силен, успешен, харизматичен – просто Бог!

2. Той много щедро и старателно те ухажва в начало. Има изобилие от изненади и смс-и, чувате се по 100 пъти на ден и ти си казваш „Той се влюбен в мен.“

3. Сексът се случва почти веднага. Толкова много го желаеш, че забравяш за всички правила и се отдаваш. Лошите момчета са наистина неустоими и сексът е уникален (въпреки че не бих казала, че те са най-изкусните любовници). Но тяхната сила и харизма правят чудеса в леглото.

4. Те често пушат, пият или имат някакви зависимости.

5. Те не уважават никого и вярват, че са най-великите. С теб могат да бъдат много мили (обикновено в началото), но извъднъж чуваш лошия му тон, когато говори с бивашата си жена, майка си или подчинените си. Успокояваш се като си казваш, че тези жени сами са си виновни и с теб това никога няма да се случи. Повярвай ми, ти си следващата жертва.

6. След време лошите момчета започват да изчезват. Не отговорят на телефона, не връщат смс-и, все едно никога не ги е имало. Появяват се по същия неочакван начин и се държат все едно нищо не се е случило. Ако в този момент започнеш да се възмущаваш, той ще те прегърне и измисли някоя нелепа история. Но ти ще повярваш и това е началото на компромисите от твоя страна.

7. Той вижда, че вече си се хванала на въдицата и започва да те върти както си поиска. Говори ти за брак, за деца, казва ти, че цял живот е търсил такава като теб. Ти направо попиваш думите му и си казваш „О да! Аз съм неговата жена!“ Чувстваш се истински щастлива. Но изведнъж той изчезва и ти оставаш сама. Страдаш много, преминаваш през гняв, после през флирт с други мъже (които не могат да се сравнят с НЕГО) и най-накрая с много молене и уговорки той се връща при теб, а ти си готова пак да повярваш и да му простиш само и само да бъдеш с него още малко.

8. Ти вярваш, че можеш да го спасиш! Ти вярваш, че дълбоко в сърцето си той е наранено момче и сега ти с твоята любов и търпение ще го излекуваш и ще го извадиш от проблемите му. Това няма да се случи по този начин. Тези мъже се влюбват в кучки. Това са жени, които имат силата да наранят лошите момчета и да не се влюбят в тях. Такива мъже избират студени и недостъпни жени, често вече омъжени и успешни. Жената кучка се превръша в муза на лошото момче до момента, в който тя не стане напълно негова и тогава историята се повтаря.

Какво да правиш, ако припознаваш себе си в отношенията с лошото момче:

1. Осъзнай, че всичко това е игра! Отвори очите си за реалността! Дали той те е запознал с приятелите и родителите си? Дали имаш ключ от апартамента му и можеш да бъдеш там, когато пожелаеш? Дали вие правите нещо друго заедно освен вечери и секс? Дали той би ти предложил брак и дали наистина ще последва сватба? Дали той се грижи за теб финансово и емоционално? Дали той те изслушва и подкрепя и ти помага в решаване на твоите проблеми? Дали той винаги ти вдига телефона и не изчезва без предупреждение? Дали той ти дава защита, сигурност, статус като неговата жена и финансова подкрепа с идеята да имате деца? Погледни фактите и реалността, а не своите мечти.

Знам, че истината боли. Често, когато я разкривам на моите клиентки в първия момент те ме намразват. Сякаш съм им казала, че Дядо Коледа не същестува. Но е за ваше добро да минете през това.

2. Работи с родителите си – обичай ги и ги уважавай!

За да привлечеш такъв тип мъж трябва да имаш нарушен канал на любовта с родителите си. Обади им се и им кажи колко много ги обичаш. Прегърни ги. Помоли ги да ти кажат колко много те обичат и ценят. Покажи им и ти своето уважение. Изчистиш ли отношенията си с родителите си, ще започнеш да изграждаш любов и уважение към себе си, и тези мъже просто ще ти станат безинтересни.

3. Ако всек пак имаш такъв мъж, научи се да бъдеш кучка и финансово независима. Прави това, което прави той. Изчезвай, не си вдигай телефона, имай интересен живот и пътувай бе него. Не позволявай той да бъде номер едно в живота ти. Първа си ти, после работата и самореализацията и чак след това той. Имай своето време, пространство и приятели. Ако ти си самодостатъчна и щастлива жена, тогава няма да реагираш като малко наранено дете на неговите изчезвания. И много важно тук е да бъдеш финансова независима! С него или без него ти имаш добър стандарт на живот! Ако той контролира парите в живота ти, значи си паднала в капана.

Имай предвид, че с тези мъже няма да имаш време за почивка. Ако си избрала лошото момче, цял живот ще те очакват разправии, ревност и прекрасен секс, но и много предизвикателства.

Ти сама избираш какъв живот да живееш. Но най-важното правило за щастливи отношения е преди всичко да избираш себе си!