Знаем, че сме склонни да не търсим често грешките в себе си, когато става въпрос за връзката ни. Днес ще ви покажем, че именно това може да ни попречи да се насладим на отношенията си пълноценно.

Ще ви разкрием 5 неща, които ни спират от здравословни взаимоотношения.

1. Чувство на несигурност

Не искате да излизате с някого, който ви сравнява с други жени, който прави двусмислени комплименти за външния ви вид или предлага начини да промените себе си. Ако обаче партньорът ви има очи само за вас, винаги се отнася с уважение и ви нарича красива всеки ден, тогава проблемът не е във връзката. Трябва да вложите енергия, за да се научите как да обичате себе си и да признаете, че недостатъците ви не са толкова лоши, за каквито ги мислите, а силните ви страни са дори повече, отколкото предполагате.

2. Приемате, че ще ви изневери

Ако партньорът ви има приложения за запознанства на телефона си, поддържа връзка с бившите си, които все още изпитват чувства към него или гледа всяка жена, която го подминава, тогава притесненията ви са разумни. Ако обаче сте загрижени за партньор, който никога не ви е давал основания да се притеснявате, ако полудявате, защото някой друг ви е изневерил и имате проблеми с доверието, тогава трябва да положите усилия в работата по емоционалния багаж, който носите. Няма нищо лошо в това да се страхувате да пуснете някого в сърцето си. Трябва обаче сами да преодолеете тези страхове.

3. Влизате в глупави малки битки

Партньорът ви трябва да приема емоциите ви сериозно. Трябва да счита мнението ви за важно. Ако обаче винаги се карате с него, заради най-глупавите неща, трябва да направите крачка назад и да се запитате дали се ядосвате заради основателна причина, или търсите такава, за да се ядосате на човека до себе си. Може да се опитвате да саботирате връзката си, без да осъзнавате и да го отблъснете от себе си, защото не вярвате, че сте достойна за любовта му. Ако случаят е такъв, трябва да си напомните, че имате стойност. Напомнете си, че са с вас по някаква причина. Обича ви. Не иска никоя друга.

4. Чувствате се притиснати да се държите (или да изглеждате) по определен начин

Ако партньорът ви обича истинската ви същност, ако ви каже колко красиво изглеждате в спортен панталон, ако е също толкова привлечен от вас, когато сутрин се измъквате от леглото, както и когато прекарвате часове, за да си направите прическа и грим, тогава не трябва да чувствате, че е необходимо да се стараете толкова много всеки ден. Въпреки че може да почувствате, че няма да ви обича, ако спрете да се обличате добре, това може да означава, че вие самата не се обичате, освен ако не сте облечена добре. Трябва да се научите да разпознавате колко сте красива, отвътре и отвън, и да спрете да бъдете толкова строга към себе си.

5. Никога не се наслаждавате на секса

Ако вашият партньор пита какво искате, отделя време за вашето удоволствие и полага усилия, за да ви кара да стенете, тогава си върши работата. Отделете малко време, за да откриете какво ви кара да се чувствате добре. В края на краищата, не можете да научите партньора си какво харесвате, докато самата вие не разберете.