Като работеща майка ми се случват много неща във всеки един момент. И колкото и да не ми се иска да призная - почистването на дом с малки деца е като заседнал в колелото си хамстер – краят е някъде там в неизвестното! А в момента, в който едната стая заблести, другата е като след бомбен атентат… Тогава всичко, което ми се иска, е само да си сипя чаша вино и да остана сама за… около минута!?

Със сигурност не съм единствената, чието време не стига. Всяка от нас e в непрекъснато търсене на златната среда, в която и домът ѝ да е чист и подреден, децата да са спретнати, но и да има време и за игри с тях, като едновременно с това да ѝ остане и време за любимия. Но как да успеем да вместим всичко това в 24 часа, 8 от които сме на работа, а отделно трябва да бъдем и домакини, и майки, и съпруги?

Времето с най-свидните на сърцето ни хора е най-ценната валута, с която разполагаме днес. Ето защо всеки трик, който ни помага да пестим време, е повече от добре дошъл. За себе си открих, че съм много по-щастлива, когато домът ми е организиран, така че се опитвам за най-кратко време да отметна най-много неща, а след това да се насладя на в пъти по-приятни дейности като игри навън с децата, любим филм или просто в прегръдките на половинката.

Обещавам ти, че след като те запозная с моите брилянтни мами-трикчета, почистването на дома ти никога повече няма да бъде досадно и отнемащо време. А ти – много по-щастлива!

1. Разтовари съдомиялната и я зареди отново на сутринта

Изпразни вече чистата съдомиална и я зареди наново, докато отпиваш първата си глътка сутрешно кафе. Научих този трик от една от най-добрите ми приятелки и смея да твърдя, че това промени сутрините ми – направя ли го, сякаш денят ми тръгва в пъти по-гладко.

2. Направи почистването достъпно и забавно за децата си

Инвестирай от рано, за да береш плодовете на успеха малко след това. Разбира се, за да събудиш малкото чистниче у своето мъниче започни от рано, като още в първите му години го приобщаваш към реда у дома. Може да кушиш и малка метличка или детска прахосмукачка, за да го научиш как точно да се справи с тази задача.

3. Направи график за почистване и се придържай към него (в рамките на разумното)

Знам и те разбирам прекрасно, но колкото и след дълъг и изтощителен работен ден да ти се иска единствено да си починеш, работата у дома чака теб. За да направиш нещата в пъти по-лесни ще ти издам моята малка работеща тайна – всеки ден правя по нещо. Избери си един ден от седмицата за почистване на банята, един за кухнята (събота!) и един за почистване на пода. И златното правило – всяка вечер хвърляй по един бърз поглед на всяка стая и с помощта на голяма кутия събирай всичко онова, което не е за там. Прост пример - куклата на детето е под кухненската маса, обута с чорапите на тате – куклата отива в детската стая, чорапите при останалите в чекмеджето на мъжа ти. Ще се изненадаш какво огромно количество вещи ще събереш за отрицателно време! Но пък е така удовлетворяващо да си легнеш и да се събудиш в подреден дом.

4. Поддържай уредите си като нови с редовна поддръжка

Почиствай вентилационния отвор на сушилнята на всеки шест месеца, а филтрите й след всеки цикъл, за да работи ефективно и да ти служи дълги години. Пералнята пък пускай на високи градуси и на самопочистване на всеки около 90 пранета, за да избегнеш неприятна миризма вурху прането си. Пусни почистваща капсула в празната си съдомиялна, за да предотвратиш натрупване на котлен камък и избърсвай вътрешността на фурната и микровълновата веднъж месечно, за да предотвратиш натрупването на храна и мазнини.

5. Инвестирай в прахосмукачка, която да обичаш!

Трохите по пода и космите от кучето могат да се превърнат в истински кошмар! А като добавим и досадното изпразване на кошчето, целия прах по филтъра, който се разнася отново по земята и прибирането и на мястото... Същински ад! Преди, признавам си, мразех прахосмукачката, но днес съм обсебена от мисълта да се сдобия със Samsung Bespoke Jet – уредът, който ще внесе така необходима глътка въздух и ще ме спаси от досадното почистване във време, в което чистотата е на първо място в световен мащаб.

Лека, мощна, безжична, а системата за филтриране гарантира хигиенично почистване до 99,999%. И това е само началото! Благодарение на технология Air Pulse на Samsung, когато е свързана, докинг станция All-in-One Clean Station е в състояние да изпразва контейнера си за боклук автоматично, без фините прахови частици да замърсяват отново пространството. Определено нещото, което ми направи най-силно впечатление като майка бе, че по време на самото почистване, Bespoke Jet отделя единствено и само чист въздух заради многослойната си система, гарантираща 99,999% филтриране.

Говорейки за бързина и прецизност, няма как да пропусна да спомена, че моделът е в пъти по-олекотен и мощен от предшествениците си. Корпусът заедно с удобната дръжка на Bespoke Jet тежи само 2,5 кг. Но въпреки олекотения си корпус, мощността ѝ е като на истински звяр – системата Jet Cyclone осигурява максимално засмукване и по-чист въздух, без значение от повърхността.

Елегантна и стилна новата прахосмукачка на Samsung - Bespoke Jet е идеална за всеки дом, може да работи на пълни обороти до един час и дори когато това време изтече, просто сменяш батерията. Почистването е доста по-удобно и заради още едно страхотно предимство - уредът разполага с удобен LCD цифров дисплей, който поддръжа 28 езика, давайки ти цялата необходима информация за секунди. И после как да се върнеш отново към доброто старо търкане и бърсане. Ами аз не бих със сигурност!

Най-добрата новина е, че до 6.03. текат предварителните регистрации за покупка на Bespoke Jet на уебсайта на Samsung, като всеки регистрирал се получава код за ваучер на стойност 100 лв. при онлайн покупка или в магазинната мрежа на партньорите на Samsung. Той може да бъде използван в периода 7.03 - 30.04 за закупуване на прахосмукачка от сериите Samsung Bespoke Jet, Jet Stick и JetBot онлайн или в магазинната мрежа на партньорите на компанията от 7 март 2022. А в периода 7.03 - 3.04 можете да използвате кода към специалната оферта за предварителна поръчка на Bespoke Jet. Повече информация можете да откриете тук.

Аз съм готова да затръшна вратата на миналото си… Ами ти? Светът няма да се приспособи към нас, затова ние трябва да се адаптираме към него. Стига толкова! Време е да започнеш да дишаш, започвайки от всекидневната, спалнята или детската, а след това и в живота си. Време е за повече време за теб.