Разбира се, чували сте го и преди - майчинството е огромен труд! Понякога напълно непредвидим и дори и да сте опитна майка, никога не може да бъдете сигурна в своите действия на сто процента.

Но, независимо от факта, че всичко това е вярно, в майчинството има много радост, мъдрост и знания, които идват с опита от отглеждането на децата.

Дженифър Лизи е ентусиаст, който обожава да тича, а също и известен блогър. Но преди всичко, тя е майка на две прекрасни момчета. В ежедневието си Дженифър винаги се опитва да намери време, за да се поспре и да обмисли уроците, които ѝ поднася живота.

Ето какво пише тя в своя блог: "Честно казано, аз невинаги съм намирала радост, мъдрост или знания в майчинството. В живота ми имаше много дни, които бяха пълни с тревога, напрежение или съмнение. Имаше дни, когато мечтаех как да стигна по-бързо до леглото. Имаше дни, когато звънях всеки час на мъжа си и плачех на телефонната слушалка, докато той беше на работа. Имаше дни, когато виках повече, отколкото бих искала. Имаше много моменти, за които сега се срамувам като майка. Но, благодарение на всичко това, аз най-накрая осъзнах какво трябва да се промени, за да стана щастлива майка. И сега искам моите знания да бъдат полезни на други млади майки по света."

Това са тези 5 прости неща, които Дженифър реши да сподели с всички млади майки:

1. Преосмислете идеята за перфектния ден!

Разберете, че дните ви никога няма да бъдат като картинка от лъскаво списание. Вашите деца невинаги ще бъдат с изгладени блузи и идеално чисти обувки. Невинаги ще готвите екологично чиста храна и това е добре. Понякога един перфектен ден за вас, ще бъде просто да се търкаляте с децата си на дивана по пижами. Или да хапвате снакс и да гледате анимации до безкрай. Или през цялото време да забравяте всичко и да сътворявате напълно безумни неща ...

2. Не обръщайте внимание на шума!

Дженифър казва: "Аз изгубих твърде много време постоянно да призовавам децата си да се успокоят." Може би и на вас ви е омръзнало непрекъснато да чувате гласа си, който повтаря едно и също: "Спри да викаш!" или "Момчета, защо сте толкова шумни днес?"

Разберете, че децата винаги са шумни! Всичко, което правят - е силно! Просто трябва да се примирите с това!

3. Оставете своите деца да бъдат горди от себе си, дори и да не са перфектни!

Научете се да цените това, което правят вашите деца. Забелязвайте ежедневните им малки победи. Вместо да казвате: "Добре, това е достатъчно!", започнете да ги хвалите за постиженията им. Ще видите как те ще започнат да се стараят повече!

4. Оставете ги да правят грешки!

Понякога на майките им коства голямо усилие да не се намесват във всяка дреболия, с която децата се опитват да се справят. Отпуснете се и ги оставете да разберат сами какво правят неправилно. Защото, ако ние винаги ги предпазваме от грешките, те никога няма да се научат!

5. Намалете темпото!

Ние постоянно сме заети. Всеки ден летим от едно място на друго. Кога за последен път сте се уловили да мислите: "Кога ще свърши този безумен ден?" Може би трябва да забавите малко темпото! Опитайте се да не бързате – нито вие, нито вашите деца. Електронната поща може да почака. И съвсем не е необходимо да подготвяте речта си за всяка родителска среща. И домакинската работа може да почака до утре! Опитайте се да забавите малко скоростта и просто да се насладите на всичко, което се случва около вас. Ще видите колко много интересни неща може да правите с децата си!

Разбира се, животът на една млада майка е доста хаотичен и пълен с напрежение и стрес. Невинаги ще знаете какво ще ви поднесе следващият ден. Но в едно може да бъдете сигурни, че тези 5 лесни съвета ще ви направят най-добрата майка на света!