Робърт де Ниро е роден на 17 август. Той е известен с ролите си в "Кръстникът", "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Анализирай това" и много други.

Актьорът е една от малкото холивудски звезди, чийто брак продължи повече от няколко месеца. Робърт и съпругата му Грейс Хайтауър бяха заедно цели 20 години, преди окончателно да се разделят.

Но на какво може да ни научи де Ниро за любовта? Оказва се, че може да даде наистина важни съвети за успешно съжителство:

„Не се втурвайте в брака прекалено рано.“

Де Ниро и съпругата му действаха именно на този принцип. Те бяха двойка цели 10 години, преди да се оженят. Девет месеца след сватбата на бял свят се появи и синът им Елиът.

„Не прибързвайте с крайните решения.“

Въпреки голяма им любов, през 1999 година актьорът подава молба за развод и пълно попечителство над детето им. Въпреки силните емоции, които бушуваха между тях, те все пак се помириха и дори подновиха обетите си през 2004 година.

„Не се заблуждавайте, че сключеният брак ви гарантира, че половинката ви ще бъде вечно до вас.“

Де Ниро обяснява, че бракът не е сключена сделка без връщане, никой не трябва да приема половинката си за даденост и да смята, че няма нужда да прави нищо, за да я задържи до себе си.

„Не споделяйте с други хора личните си проблеми.“

До последно актьорът и съпругата му не потвърдиха официално, че са разделени. Техни близки разгласиха в медиите, че де Ниро вече не живее в семейното жилище и се появява на събития сам, но двойката дълго време нито отрече, нито потвърди слуховете.

„Не позволявайте проблемите ви да убият романтиката.“

Малко след раждането на Елиът, лекарите му поставят диагноза аутизъм. Хайътауър се вторачва дотолкова в сина си и болестта, че дори не желае да забременее втори път и се отдръпва от всички. За да появата на дъщеря им Хелън през 2012 година семейството дори прибягва до сурогатна майка.

Именно болестта на Елиът е обявена и за причината за развода между Робърт и Грейс.