Хората често бъркат сродната душа с партньора, с когото ще изживеят живота си. Може би вярваш, че и двамата са един и същ човек или разликата между тях е само на думи, но тя е много по-голяма. Сродната душа е някой, който ти помага, докато човекът, с когото ще изживееш живота си, е този, който ще срещнеш и ще си готова за тази връзка. Запомни: И двамата са много важни!

Понякога разликата може да бъде открита много трудно, но ние ще ти помогнем още сега:

1. Сродната душа ти дава уроци, а партньорът ти за живот ще остане за добро

Сродните души са приятели, роднини, понякога половинките ни. Те влизат в живота ти, за да те научат на нещата, които трябва да знаеш. Когато ти предадат този урок, който е трябвало да разбереш, те са изпълнили своята задача и могат или да останат до теб, или да си тръгнат от живота ти.

Вторите са партньорите, които остават за цял живот, те подкрепят и се грижат за теб. Те те мотивират. Привързват се към теб, а връзката ви е чиста и истинска.

2. Връзките с тях са различни

С тях минаваш през добри и лоши неща. Тези връзки са от голямо значение, но тази с първите е поучителна, дава житейски уроци, докато другата те прави по-добра, допълвате се един друг и това създава здрава и дълготрайна връзка.

3. Отношенията между теб и сродната душа са на душевно ниво, а с партньора ти - на интелектуално и емоционално

Сродните души винаги се свързват на по-дълбоко ниво, като връзката е изключително силна. Тези хора знаят как се чувстваме и какво мислим.

Отношенията с партньора, с когото изживяваме живота си, са романтични. Там има привличане. С този човек градиш връзката, която ще те накара да излезеш от зоната си на комфорт и ще се чувстваш невероятно. Имате общи интереси и сте опора един на друг.

4. Първите ни помагат да пораснем като хора, докато вторите ни дават сигурност

Когато срещнеш сродната си душа, ще имаш чувството, че го познаваш от прекалено много време. Ще се разбирате напълно, но не забравяй, че той е дошъл, за да те научи на нещо, а не да остане завинаги.

Когато срещнеш партньора си с главно "П", преди теб той вече ще е минал през връзки, в които сърцето му е било разбивано и ще е преживял различни неща. Важното е, че връзката между вас ще е по-силна и ще забрави за миналото, както и ти ще направиш, ако си преживяла неща, за които не искаш да си спомняш. И това няма да бъде само връзка, а и истинско приятелство. 

5. Понякога сродните души ни помагат да продължим напред, а другите ни показват, че е време да се установим

Понякога имаме нужда от сродната си душа, за да преодолеем някого и да продължим напред, а той е най-правилният човек да ни помогне с това.

Връзката с партньора, който е правилен за нас, започва изведнъж и продължава вечно. Няма граници. Такива отношения е напълно възможно да приключат с брак, защото тези хора са силни, емоционални и истински.

Понякога сродната душа е онзи човек, който е единственият правилен избор за теб, но това се случва, когато отношенията са смесица и от двата вида.

По-често са случите, в които партньорът ни не е сродната ни душа, защото разликите помежду ни са големи.

Сродната душа е някой, който много прилича на нас и ни дава житейски уроци, а с другия прекарваме живота си в спокойствие и щастие. Не го забравяй! Запомни уроците, които ти е дал единият и не тъгувай, ако си тръгне, защото човекът за теб е там някъде и те чака.