Да бъдеш в сериозна връзка има своите добри страни. Имаш партньор в лудориите, на някой му пука за теб и инвестира време и усилия във връзката ви. Разчиташ на подкрепа и помощ и в успех, и в провал. Въпреки това дори във връзки, в които всичко изглежда гладко и се чувствате щастливи, могат да се породят неочаквани и изненадващи сигнали за потенциални проблеми.
Такъв сигнал може да е, че партньорът ти е отегчен във връзката и трябва да си нащрек, ако настъпи такъв момент да се опитате да решите този проблем в зародиш. Обикновено това се случва в дългите връзки и е често срещан проблем. Не че това е нещо трагично, просто значи, че между вас се е настанила рутината на ежедневието.

Как да разбереш, че партньорът ти е отегчен?

1. Престава да задава въпроси. Това е моментът, в който трябва да си нащрек, че партньорът ти вече не изпитва любопитство и те познава до болка. Дори да е така, той трябва да продължи да се интересува как минава денят ти, как се чувстваш.

2. Вече не се вълнува, когато правите нещо заедно.

Винаги можете да опитате да предложите нови неща, за да видиш как ще реагира той и да породиш нови емоции.

3. Няма интерес да правите неща заедно. Ако обаче не е ентусиазиран да опитва нови неща, а залага на вече установени, може би е отегчен. Но това не винаги е показателно. Зависи от типа на поведение и предпочитания.

4. Той не пуска смартфона. Ако партньорът ти прекарва необичайно дълго време в компанията на телефона си и те пренебрегва, трябва да обърнеш внимание на проблема. Това означава, че той физически е с теб, но психически е на съвсем различно място и съзнателно предпочита да е така.

5. Иска да прекарват по-малко време с теб. Ако си свикнала да имате поне четири нощи в седмицата заедно и изведнъж той започва да отменя срещи или да твърди, че е прекалено зает, трябва да го вземете под внимание. Разбира се, той може просто да е зает.

Поговори с него за проблема и се опитай да промениш нещо, за да си върнете тръпката във връзката.